Kirkekløver - sammen på tværs

”KIRKEKLØVER – sammen på tværs” er et nyt samarbejde mellem en række sogne i Aarhus.

Vi vil arrangere vedkommende aktiviteter, som henvender sig til både unge og gamle. Samarbejdet sættes igang i 2022 med en fælles foredragsrække under temaet “På kanten af…”

KIRKEKLØVER har et mål om at udvide samarbejdet til at inkludere andre arrangementer og fællesskaber på tværs af livsfaser og sognegrænser.

På kanten af...

Viby Kirke, Ravnsbjergkirken, Ormslev Kirke og Fredenskirken indbyder til en foredragsrække, hvor vi vover at bevæge os ud til kanten og sammen betragte den virkelighed, vi lever i.

Vi lever i en tid, hvor grænserne er trukket skarpt op. En tid, hvor der er meget på spil, og meningerne hurtigt bliver mange og stærke.

I denne foredragsrække vover vi at bevæge os ud til kanten og sammen betragte den virkelighed vi lever i. Vi håber på at blive lidt klogere på os selv og hinanden.

Hvert foredrag koster 75 kr. og billetter kan købes via billetto.dk - og evt. i døren hvis der ikke er udsolgt.
Foredragene er tænkt som en sammenhæng, men kan også stå alene. Der er mulighed for at købe en lille forfriskning at nyde under foredraget.

På kanten af mørket - foredrag af fotograf Daniel Rye

Nærbillede af Daniel Rye

Tirsdag den 8. marts kl. 19.30 i Viby Sognegård

Daniel Rye kender om nogen mørket. Han var gidsel hos Islamisk stat i 13 måneder.

Foredraget tager sit udgangspunkt i den programserie på DR2, hvor han taler med mennesker, der er i dyb krise og skal finde deres vej ud af mørket – og lande i en ny og forandret tilværelse.

Arrangementet er udsolgt.

På kanten af tilværelsen - foredrag af forfatter Stine Pilgaard

Stine Pilgaard

Tirsdag den 10. maj kl. 19.30 i Ravnsbjergkirken, Grøfthøjparken 1

I den prisvindende bog ”Meter i sekundet”, beskriver Pilgaard veloplagt og humoristisk en ung kvindes forsøg på at finde sig til rette i det vestjyske; med alle de brydningspunkter der opstår, både som ny tilflytter og nybagt mor – og når man som fyrig københavnerkvinde pludseligt befinder sig i vindmøllernes og rundkørslernes ordknappe land.

Arrangementet er aflyst på grund af sygdom.

På kanten af bæredygtighed - foredrag af forfatter og journalist Nanna Hyldgaard Hansen

Nanna Hyldgaard Hansen

Tirsdag den 27. september kl. 19.30 i Stavtrup sognegård, Ormslevvej 455A

At knække koden til en klimavenlig hverdag behøver ikke kun betyde afsavn – det kan også være nøglen til et mere balanceret familie- og arbejdsliv.

Hyldgaard er forfatter til bestselleren ”Lev for det halve – og få familieliv, forbrug og arbejde i balance” og aktuel med sin nye bog ”Rig på tid – med en kortere arbejdsuge og klimavenlige vaner”. Denne aften vil hun dele sine erfaringer med os.

Billetter til Nanna Hyldgaard Hansen kan købes via dette link til billetto.dk

På kanten af kristendommen- foredrag af forfatter Jens Christian Grøndahl

Jens Christian Grønddahl

Tirsdag den 15. november kl. 19.00 i Fredenskirken, Rosenvangs Allé 51

Grøndahl er en internationalt udgivet forfatter – og han er barn af en kulturradikal tid med religionskritik til følge. Men i en moden alder begynder han alligevel at tænke anderledes om kristendommen.

Med udgangspunkt i bogen ”Min svage tro” fortæller han om at slippe kontrollen og erkende sin skrøbelighed – om at føle sig talt til i evangelierne, selv når de modsiger ens moderne selvforståelse.

Billetter til Jens Christian Grøndahl kan købes via dette link til billetto.dk