Venskabsmenighed i Tyskland

I 1995 deltog daværende sognepræst Elin Post på et økumenisk kirkemøde i Strassburg. Her mødte hun  pastor Mügge fra byen Elsterwerda, som ligger ca. 60 km. nord for Dresden. Det resulterede i gode samtaler blandt andet om det at være kirke i det tidligere kommunistiske Østtyskland.

Året efter i sommeren 1996 skrev Elin Post et brev til menigheden i det tidligere Østtyskland. I brevet lå en opfordring til at knytte et venskabsbånd mellem de to menigheder. Menigheden i Elsterwerda tog godt imod indbydelsen og allerede i oktober rejste en gruppe fra Viby på besøg hos den nye venskabsmenighed.

I december 1997 stopper Elin Post som sognepræst i Viby og Lise Barnkob ansættes i det ledige embede.

I maj 1997 var vore tyske venner på besøg her i Viby og lige siden har der været en livlig korrespondance og mange skønne og inspirerende besøg hos hinanden.

Juni 1997:

Reinhard Döring kommer på besøg med en gruppe konfirmander fra Elsterwerda.

April 1998:

Viby kirkes ungdomsmedarbejder besøger Elsterwerda sammen med en gruppe unge fra Viby.

Oktober 1998:

Fam. Hareskov på et kort besøg i Elsterwerda.

November 1998:

En mindre gruppe fra Elsterwerda kommer på besøg i Viby og deltager i gudstjenesten på 1. søndag i advent.

April 1999:

En større gruppe på 50 konfirmander og unge fra Viby på besøg i Elsterwerda. Deltager i en gudstjeneste i Biehla.

August 1999:

17 konfirmander og unge fra Elsterwerda besøger Viby.

Marts 2000:

Tre kvinder fra Viby besøger Elsterwerda og deltager i Kvindernes Internationale Bededag.

Maj 2000:

Menighedsrejse fra Viby gør et kort ophold i Elsterwerda-Biehla.

Oktober 2001:

En gruppe fra Elsterwerda besøger Viby og holder en festgudstjeneste i anledning af 5 års venskab.

December 2001:

En repræsentant fra Viby overbringer hilsner ved festgudstjeneste i anledning af „40 Jahre Christuskirche Biehla“.

Oktober 2002:

Sognepræst Arne Hareskov og en mindre gruppe på besøg i Elsterwerda.

Februar 2003:

Menigheden i Elsterwerda får beskeden om Sognepræst Arne Hareskovs tragiske og pludselige dødsfald i en alder af 51 år.

Oktober 2004:

En større gruppe fra Viby med sognepræsterne Henrik Søgaard Mikkelsen og Lise Barnkob besøger Elsterwerda med deltagelse i høstgudstjenesten i Elsterwerda.

September 2005:

Sandra Manig fra Elsterwerda bliver volontør i Viby kirke

Oktober 2005:

Formand for menighedsrådet i Elsterwerda, Klaus Schmidtchen, besøger Viby med en større gruppe af unge og ældre.

Maj 2006:

Sangkoret i Elsterwerda besøger os i Viby.

Oktober 2006:

Lise Barnkob, Henrik Søgaard Mikkelsen og en gruppe fra Viby kirke besøger Elsterwerda. Vi møder borgmesteren i Elsterwerda og besøger Frauenkirche i Dresden.                                                          Festlig høstgudstjeneste i kirken i Elsterwerda.

September 2007:

Elin Post, Lise Barnkob og Vera Hareskov deltager i afskedsgudstjenesten for pastor Mügge i Elsterwerda.

Juni 2008:

Konfirmander fra Elsterwerda på besøg i Viby.

Januar 2009:

Sogneaften i Kristuskirken i Biehla med den nye præst Kersten Spantig. Han præsenteres for et lysbilledforedrag om venskabsmenigheden i Viby.

August 2011:

En mindre gruppe fra Viby besøger venskabsmenigheden i anledning af 800 års jubilæet for byen Elsterwerda. Vi deltager i byfesten.

December 2011:

Sogneeftermiddag i Kristuskirken i Biehla med tilbageblik på 15 års venskab med Viby kirke.

Juni 2012:

Besøg fra Elsterwerda til Internationale Kirkedage i Aarhus.

September 2013:

En gruppe fra Viby deltager i byfesten i Elsterwerda.

Juni 2015:

Menigheden i Elsterwerda deltager i Internationale Kirkedage i Aarhus.

Tilmeld dig hvis du vil modtage vores nyhedsbrev.