Påsken i Viby Kirke 2020

Alt er anderledes lige nu i Danmark - også påskefejringen i vore kirker. Men den største kristne højtid, markeringen af Jesu korsfæstelse, begravelse og opstandelse, skal helligholdes, og det gør vi så i år i Viby Kirke ved hjælp af små videoandagter her på siden. En for hver af de fem helligdage i påsken.

God påske!

2. påskedag

2. påskedag 13. april
Vandringen til Emmaus
2. påskedag er dagen efter påskedag og dagen, hvor man tager hul på de 40 dage, Jesus er på jorden, til han farer til himmel på Kristi himmelfartsdag.

Introitus: Det er så sandt, at ingen så - tekst DDS 238, musik Christiane Bayer Hvas
Salme: Som forårssolen morgenrød - DDS 234
Postludium: Jesus bleibet meine Freude - Johann Sebastian Bach. Dansk oversættelse ved Christiane Bayer Hvas

Påskedag

Påskedag 12. april
Den tomme grav og opstandelsen
Påskedag er dagen, hvor tre kvinder, deriblandt Maria Magdalene, efter korsfæstelsen og begravelsen går ud til graven for at salve Jesus, men finder graven tom. Jesus er opstået fra de døde.

Introitus: Opstanden er den Herre Krist, musik Christiane Bayer Hvas
Salme: DDS 236, Påskeblomst
Postludium: Postludium, komponist L. N. Clerambault

Langfredag

Langfredag 10. april
Jesu korsfæstelse
Langfredag er dagen, hvor Jesus bliver stillet for den romerske statholder Pilatus, dømmes til døden, bespottes med en tornekrone, piskes og korsfæstes, dør og begraves.

Introitus: Kyrie eleison, musik af Margaret Rizza, tekst oversat: Herre, forbarm dig over os
Salme: DDS 192, Hil dig Frelser og Forsoner - med bønner og tekst imellem versene
Postludium: Sorg, orgelmusik af Christiane Bayer Hvas

Skærtorsdag

Skærtorsdag 9. april
Jesu nadver
Skærtorsdag er dagen før Jesu korsfæstelse, hvor han tager afsked med sine disciple ved den sidste nadver, og hvor han vasker deres fødder. Deraf navnet skær, der betyder ren. Om aftenen går han ud i Getsemane Have, hvor han bliver forrådt af Judas og taget til fange af ypperstepræsternes folk.

Introitus: Jeg tror på kærlighed - tekst Margareta Melin, musik Christiane Bayer Hvas, feb. 2020.
Tekst: Johannesevangeliet 13, 1-15
Interludium: Jesus er livets brød - tekst: Joh. 6, 35, musik Christiane Bayer Hvas, februar 2020.
Extroitus: DDS 217, Min Jesus, lad mit herte få - tekst B.C. Lund 1764, Bearbejdet 1778. N.F.S. Grundtvig 1846. Musik Carl Nielsen 1914.

Palmesøndag

Palmesøndag 5. april
Jesu indtog i Jerusalem
Palmesøndag er søndagen før påskedag, hvor Jesus rider ind i Jerusalem på et æsel og bliver modtaget som en konge med palmegrene og kapper, der bliver smidt på vejen foran ham.
Præst Lise Barnkob og organist Christiane Bayer Hvas

Introitus: DDS 176, Se hvor nu Jesus træder
Tekst: Markusevangeliet 14, 3-9
Extroitus: 100 salmer 828, Det er påske, alting springer ud

Påskefortælling

Påskens fortælling fortalt til konfirmander - men andre må også kigge med.