Frikvarter og højskoleformiddage

Viby Kirke inviterer til Frikvarter for voksne og Højskoleformiddag i sognegården henholdsvis den anden tirsdag og tredje onsdag i måneden.

Frikvartererne hører til i den lette og underholdende genre, mens Højskoledagene bliver mere oplysende og debatskabende.

Frikvartererne afholdes den 2. tirsdag i måneden kl. 14-16. Præsterne deltager, og der serveres kaffe og kage i pausen. Prisen er 40 kr. for det hele.

Højskoleformiddagene afholdes den 3. onsdag i måneden kl. 10-12. Her vil du blive engageret og inviteret til debat af dagens foredragsholder. Prisen er 50 kr. og det er inklusiv kaffe og rundstykker.

Du skal ikke tilmelde dig på forhånd, bare møde op.

Vel mødt ! Vi glæder os til at se dig.

Program for sidste halvår 2022:

Kirsten Spanget Bjerre og Christiane Bayer Hvas

Sang og fortælling

Frikvarter tirsdag den 13. september kl. 14-16

Frikvarter for voksne byder denne tirsdag på sang og fortælling. Christiane Bayer Hvas, Viby Kirkes organist, spiller op til fællessang, og Kirsten Spanget Bjerre, medlem af menighedsrådet, fortæller om sit liv, hvor hun blandt andet har haft en længerevarende afstikker til Grønland.

Jens Maibom

Lykke er det vi kommer ud for...

Højskole onsdag den 21. september kl. 10-12

Foredrag ved sognepræst Jens Maibom. Alt i mens vi jagter fra Herodes til Pilatus, kunne det måske være på sin plads at stoppe op og i fællesskab overveje, om lykken ikke ligger lige foran os... Foredraget vil med afsæt i fortællinger og refleksioner forsøge at indkredse, hvad det er, der gør livet værd at leve. Og der er heldigvis meget!

Nils Adrian med guitar og gear

Allertiders fællessang

Frikvarter tirsdag den 11. oktober kl. 14-16

En sangeftermiddag med den musikalske blæksprutte Niels Adrian, hvor vi synger os gennem tiden med en sang fra hvert årti. Nils Adrian tager pulsen på hvert årti med en kort kommentar - var der krig eller fred, var der oprør eller hygge. Tidsrejsen bliver således inspirerende for alle, der har gået et stykke på livets vej.

Glæden ved at være til

Højskole onsdag den 19. oktober kl. 10-12

Et livsfilosofisk foredrag ved Aage Augustinus, der indledningsvis og helt bredt vil forsøge at indkredse glæden – ikke glæden ved dette eller hint, men glæden ved at være til! For glæden har det i virkeligeheden ikke så let. Nutidens tankegang gør, at talen om de gode ting er svær, mens talen om elendighed tilsyneladende falder os let. Glæden er blevet overladt til børn, spejdere, tumper og naturfolk, nærmest som om man skal være dum for at være glad og naiv for at tale om den.

Foredraget tager afsæt i K.E. Løgstrup, der betragter glæden som en forpligtelse, og i den færøske forfatter Jørgen Frantz Jacobsens roman, Barbara, der illustrerer, at nok indeholder livet modgang og lidelse, men det sætter det ikke ud af kraft. Livsomstændighederne berettiger ikke til at gå i rette med selve livet, siger Jørgen-Frants Jacobsen – og kunne man tilføje kristendommen.

Seks samere i folkedragt og indsat foto af Gert Lynge Sørensen

Finland og samerne - vores glemte fætre

Frikvarter tirsdag den 8. november kl. 14-16

Gert Lynge Sørensen er journalist, forfatter og rejseleder og bidt af Finland. Han har rejst i landet og har studeret finsk på universitetet i København som eneste kursist. Foredraget er delt i to. Et om finnerne og et om samerne, Nordens indianere, vores lidt glemte nordiske fætre. I ord og billeder fortæller Gert Lynge Sørensen om dette urgamle folk, der dog også i dag er meget moderne.

Helle Skaarup

Altid allerede elsket - set fra sidelinjen

Højskole onsdag den 16. november kl. 10-12

Kort tid inden musikeren og forfatteren Peter Bastian døde, skrev han sammen med Tor Nørretranders bogen "Altid allerede elsket". Bogen handler om hans skelsættende møde med kærligheden i kristendommen og med Helle Skaarup i en sen alder. Helle Skaarup kalder mødet en gave, og denne gave deler hun ud af i foredraget. Helle Skaarup er til daglig forstander på Løgumkloster Refugium.

Julekugler

Julehygge med præsterne

Frikvarter tirsdag den 13. december kl. 14-16

Traditionen tro stiller præsterne op denne eftermiddag og spreder julehumør til alle. Der fortælles julehistorier, der skal synges advents- og julesange og det hele garneres med te, kaffe og lagkage.