Frikvarter og højskoleformiddage

Viby Kirke inviterer til Frikvarter for voksne og Højskoleformiddag i sognegården henholdsvis den anden tirsdag og tredje onsdag i måneden.

Frikvartererne hører til i den lette og underholdende genre, mens Højskoledagene bliver mere oplysende og debatskabende.

Frikvartererne afholdes den 2. tirsdag i måneden kl. 14-16. Præsterne deltager, og der serveres kaffe og kage i pausen. Prisen er 40 kr. for det hele.

Højskoleformiddagene afholdes den 3. onsdag i måneden kl. 10-12. Her vil du blive engageret og inviteret til debat af dagens foredragsholder. Prisen er 50 kr. kaffe og rundstykker.

Du skal ikke tilmelde dig på forhånd, bare møde op, men på grund af coronasituationen er der begrænset antal.

Vel mødt ! Vi glæder os til at se dig.

Programmet for efteråret ser foreløbig således ud:

De gamle gårdsangere og markedsmusikanter

Frikvarter tirsdag 8. september kl. 14-16

De gamle gårdsangere og markedsmusikanter har gennem tiderne bragt sang, musik og livsglæde ud til folk. Christian Foged har kendt en række af de sidste aktive af slagsen, og vi skal både høre om ”Lille Uffe med saven”, Herman og Ulla, Gamle Adolf, Mundelingerne og mange flere.

Barndom i 50’erne

Højskole onsdag 16. september kl. 10-12

Jens Peter Madsen har arbejdet med barndomsfortælling i mere end 20 år som seminarielærer og historiefortæller. Med dette foredrag deler han sine mange erfaringer og åbner for debat om de mange glæder og udfordringer, som ligger i at kunne fortælle egne barndomshistorier, så det får andre til at lytte opmærksomt.

Shakespeare og musik

Frikvarter tirsdag 13. oktober kl. 14-16

Ingen forfattere har inspireret til så meget musik som William Shakespeare, og igennem århundrederne har hans skuespil og digte inspireret utallige komponister. Tidligere musikchef for Aarhus Symfoniorkester Leif V.S. Balthzersen fortæller om Shakespeare og musikken.

Vandet i og omkring os

Højskole onsdag 21. oktober kl. 10-12
Vand er grundlaget for al liv på jorden. I dette billedforedrag præsenterer geolog Inga Kofoed Andersen os for vand i dets mange former, og der bliver åbnet for en debat om vand på flasker, iltsvind i vores indre farvande og oversvømmelser i danske byer. Inga er uddannet geolog og har arbejdet i mange år som projektleder i Miljøministeriet med beskyttelse af drikkevandet i Danmark.

Det sjove er, at det er alvor

Frikvarter tirsdag 10. november kl. 14-16

Fra et liv med musik fortæller den kendte aarhusianske jazzmusiker Anders Errboe om samarbejde og venskaber med en række notabiliteter som Jesper Klein, Gitte Hænning, Wåge Sandø, Ole Thestrup og mange flere. Vi hører om Harmoniorkestret Kærne, Østjysk Musikforsyning og teatret, som har bragt Anders Errboe mange gode møder med mennesker i Aarhus og ude omkring.

Kys hinanden

Højskole onsdag den 18. november kl. 10-12

”Så giv hinanden hånd derpå” siger vi med folkekirkens vielsesritual, mens de elskende står og længes efter filmreplikken: ”You may kiss the bride”; det erotiske aspekt er stærkt underspillet i den danske vielse: Vores ægteskab bygger på håndslag og aftaler, frem for sanselighed og erotik. Noget tyder på, at det syn på ægteskabet kaster skygger ind over det moderne ægteskab.

Julehygge med præsterne

Frikvarter tirsdag 8. december kl. 14-16

Traditionen tro holder vi adventsfrikvarter, hvor præsterne fortæller julehistorier, og vi synger julesange og salmer og får kaffe og lagkage.

Viby Sognegård             Viby Kirke
    Grundtvigsvej 4   Kirkevej 3