Frikvarter og højskoleformiddage

Viby Kirke inviterer til Frikvarter for voksne og Højskoleformiddag i sognegården henholdsvis den anden tirsdag og tredje onsdag i måneden.

Frikvartererne hører til i den lette og underholdende genre, mens Højskoledagene bliver mere oplysende og debatskabende.

Frikvartererne afholdes den 2. tirsdag i måneden kl. 14-16. Præsterne deltager, og der serveres kaffe og kage i pausen. Prisen er 40 kr. for det hele.

Højskoleformiddagene afholdes den 3. onsdag i måneden kl. 10-12. Her vil du blive engageret og inviteret til debat af dagens foredragsholder. Prisen er 50 kr. kaffe og rundstykker.

Du skal ikke tilmelde dig på forhånd, bare møde op, men på grund af coronasituationen er der begrænset antal.

Vel mødt ! Vi glæder os til at se dig.

Anders Errboe

Anders Errboe fortæller...

Frikvarter tirsdag 31. august kl. 14-16

Fra et liv med musik fortæller Anders Errboe om samarbejde og venskaber med en række notabiliteter som Jesper Klein, Gitte Hænning, Wåge Sandø, Ole Thestrup og mange flere. Vi hører om Harmoniorkestret Kærne, Østjysk Musikforsyning og teatret, som har bragt Anders Errboe mange gode og inspirerende møder med mennesker i Aarhus og ude omkring.

Anders Errboe er musiker, foredragsholder, rejsefører og forfatter.

Bodil Lodberg

Bodil Lodberg: Tre kvinder med passion

Højskole onsdag 15. september kl. 10-12

Vores moderne velfærdssamfund står på skuldrene af mange engagerede ildsjæle, som fra slutningen af 1800-tallet etablerede kristelige foreninger og hjem for udsatte mennesker. Ofte var disse ildsjæle kvinder, som skabte nye men i dag oversete institutionsformer. Oplægget vil tage afsæt i historien om diakonissen Marie Johanne Jensen (1853-1927), præstefruen Ellen Schepelern (1876-1937), stifter af kvindehjælpen i Aarhus (Jysk Børneforsorg) og hendes arvtager Marie Salmonsen, som alle tre arbejdede uafbrudt med kristeligt socialt arbejde i Aarhus i næsten et århundrede.

Bodil Lodberg er underviser på Diakonhøjskolen og forsvarede i 2018 en ph.d-afhandling på teologi på Aarhus universitet med titlen: Hus og hjem – en overset økonomi i protestantismen og det danske velfærdssamfund.

Christiane Bayer Hvas

Sang og fortælling

Frikvarter tirsdag 12. oktober kl. 14-16

En eftermiddag med sange fra højskolesangbogen og en lokal livsfortælling. Rita Poulsen, der er formand for diakoniudvalget i Viby Kirke og en stor frivillig kraft på stedet, kommer og fortæller sin livsfortælling, hvor størstedelen foregår i Viby. Kirkens organist Christiane Bayer Hvas skulle have spillet, men i stedet kommer den dygtige pianist Jesper Kragh, der efter sigende kan mange og gode historie om sangene i højskolesangbogen.

Peter Præst

Hjem til gården med Peter Præst

Højskole onsdag 20. oktober kl. 10-12

Hvorfor skal man have en præst med, når man skal på ’Herrens mark’? Hvordan var det at spise ’grøntsagssmat’ og grovvalset byggrød seks uger i træk? Er ”simple living” vejen til et bedre og lykkeligt liv? Hvor slemt kan troldefødder lugte, når de ikke har været vasket i fire uger? Hvorfor ser vi så meget reality-tv i vores tid? Kom og vær med når Peter Præst fortæller om et liv som mønsterbryder og om sine oplevelser i forbindelse med optagelserne til TV2-programmet ”Hjem til gården”.

Peter Viuff er præst i Trige, Ølsted og Spørring og landskendt som vinder af TV2-programmet ”Hjem til gården”.

Palle Krabbe

Palle Krabbe: Længe leve livet

Frikvarter onsdag 9. november kl. 14-16

Musiker, højskolelærer, entertainer og tv-journalist Palle Krabbe spiller og underholder med musik af bl.a. Benny Andersen, Kim Larsen, Sigfred Pedersen, Kai Norman Andersen, Lilholt, Hausgaard, Krebs og Krabbe.

Palle Krabbe

Fra Viby J til Viby C

Højskole onsdag 17. november kl. 10-12

Menighedsrådsformand Hans Christian Feindor-Christensen fortæller sammen med byplanarkitekter fra Aarhus Kommune om de overordnede planer for udbygningen af det centrale Viby. Bl.a. forventes nye boliger til 1000 mennesker og en fuldstændigt ændret trafikal struktur. Endvidere skal vi høre om planerne for omdannelsen af den tidligere præstegård på Grundtvigsvej til nyt central kulturhus for hele Viby.

Julekugler

Julehygge med præsterne

Frikvarter tirsdag 14. december kl. 14-16

Traditionen tro holder vi adventsfrikvarter, hvor præsterne fortæller julehistorier, og vi synger julesange og salmer. Traktementet denne er dag er også en tradition med kaffe og lagkage.