Frikvarter og højskoleformiddage

Viby Kirke inviterer til Frikvarter for voksne og Højskoleformiddag i sognegården henholdsvis den anden tirsdag og tredje onsdag i måneden.

 

Frikvartererne hører til i den lette og underholdende genre, mens Højskoledagene bliver mere oplysende og debatskabende. 

Frikvartererne afholdes den 2. tirsdag i måneden kl. 14-16. Præsterne deltager, og der serveres kaffe og kage i pausen. Prisen er 40 kr. for det hele.

Højskoleformiddagene afholdes den 3. onsdag i måneden kl. 10-12. Her vil du blive engageret og inviteret til debat af dagens foredragsholder. Prisen er 50 kr. og det er inklusiv kaffe og rundstykker. 

Du skal ikke tilmelde dig på forhånd, bare møde op. 

Vel mødt ! Vi glæder os til at se dig.

Foreløbigt program for første halvår af 2023:


 

Billede af gammel slagterbutik

Vibys glemte butikker

Frikvarter tirsdag den 10. januar kl. 14-16

Jytte Kristensen fra Viby lokalhistoriske Forening vil med et billedforedrag fortælle om de mange glemte butikker, der fandtes i villakvartererne og i boligforeningernes afdelinger før supermarkedernes tid. Butikker der skød op fra begyndelsen af 1900-tallet og som kulminerede i 50’erne og 60’erne. En tid hvor man inden for kort afstand kunne handle ind hos både en slagter, grønthandler, fiskemand, mejeri, bager og i diverse tøjbutikker.


Modeshow med Genbrugsen

Catwalk med Genbrugsen

Frikvarter tirsdag den 14. februar kl. 14-16

Vær med til at fejre årets meget festlige Catwalk, hvor Genbrugsens fineste tøj vises frem af dygtige frivillige. Efter opvisningen kan man købe de viste varer.


Line Villefrance foran et kort over Afghanistan

Feltpræst i Afghanistan

Højskole onsdag den 22. februar kl. 10-12

Skal præsten med i krig? Og hvorfor? Gennem både sjove og alvorlige fortællinger samt private billeder giver sognepræst Line Theresia Villefrance et indblik i de oplevelser, hun har haft som feltpræst både herhjemme og på sin mission i Afghanistan.


Peter Søvad holder foredrag

Danske evergreens med Peter Søvad

Frikvarter tirsdag den 14. marts kl. 14-16

Evergreens er evigt grønne melodier, som er blevet hængende i vores fælles hukommelse længe efter den tid, de blev skrevet i. Denne eftermiddag skal vi hygge os med en stribe danske evergreens fra sidste århundrede - vi begynder i 1936 og slutter i 1986. 
Undervejs møder vi navne som: Osvald Helmut, Liva Weel, Otto Brandenburg og John Mogensen, og vi skal høre om sangene og deres ophavsmænd/kvinder.
Peter Søvad er fortæller, forsanger og akkompagnatør, og publikum inviteres til at syng med efter devisen: ”Enhver fugl synger heldigvis med sit næb”!


Foredragsholder Tobie Drachmann

Velkommen i klubben

Højskole onsdag den 22. marts kl. 10-12

Det er videnskabligt bevist, at det fremmer den enkeltes, fysiske og mentale sundhed, at være en del af tydelige, harmonerende fællesskaber. 

Tobie Drachmann, der er uddannet socialpædagog og psykoterapeut, sætter i sit foredrag "Velkommen i klubben" fokus på, hvad der er på spil, når mennesker mødes med hver deres vilkår, kulturer, interesser og værdier.

Vores fællesskaber og ikke mindst samhørighed med vores fællesskaber, ændres hele livet. Især vores livsvilkår, spiller ind på vores følelse af at høre til. Når kriser, forandringer og udfordringer, store som små rammer os, bliver vi enten styrket eller udfordret af de fælleskaber/klubber vi er en del af.

Hører jeg stadig til, i dette fællesskab? Eksisterer der usagte rammer og regler, som alle følger, men ingen vil være ved? Hvilke “klubber” lever i fællesskabet? Frokostklubben, Brok klubben, “vi plejer” klubben… Føler jeg mig, set, løftet og støttet?


Sanne Noer med familien på verdens tag

Frikvarter - at rejse er at leve

Frikvarter tirsdag den 11. april kl. 14-16

... skrev H C Andersen. Hvad betyder det egentlig? For Sanne Noer, kirkens nye kirke- og kulturmedarbejder, opleves livet mere intenst i mødet med det fremmede. I dette frikvarter vil hun fortælle om en af sine mange rejser, rejsen til Nepal i 2010. Gennem billeder og video vil hun dele personlige oplevelser og krydre det hele med information og fakta om Nepal. 


Foredragsholder Louise Brandstrup

Født flokdyr

Højskole onsdag den 19. april kl. 10-12

Mennesker er sociale væsener, der kun udvikler sig og trives i mødet med artsfæller. Følelsen af at tilhøre en flok er en betingelse for, at vi har det godt. Vi bliver klogere på, hvorfor det dog er sådan og morer os med begreber som spejling og nudging. 

Louise Brandstrup er journalist og højskolelærer på Rude Strand Højskole. Og så er hun en erfaren foredragsholder udi vi menneskers gebærden i livet.