Frikvarter og højskoleformiddage

Viby Kirke inviterer til Frikvarter for voksne og Højskoleformiddag i sognegården henholdsvis den anden tirsdag og tredje onsdag i måneden.

 

Frikvartererne hører til i den lette og underholdende genre, mens Højskoledagene bliver mere oplysende og debatskabende. 

Frikvartererne afholdes den 2. tirsdag i måneden kl. 14-16. Præsterne deltager, og der serveres kaffe og kage i pausen. Prisen er 40 kr. for det hele.

Højskoleformiddagene afholdes den 3. eller 4. onsdag i måneden kl. 10-12. Her vil du blive engageret og inviteret til debat af dagens foredragsholder. Prisen er 50 kr. og det er inklusiv kaffe og rundstykker. 

Du skal ikke tilmelde dig på forhånd, bare møde op. 

Vel mødt ! Vi glæder os til at se dig.

Program for andet halvår af 2023:

 

 

En skov klædt i efterårets farver

Et eftermiddag i høstens tegn med sognepræst Lise Barnkob som vært

Frikvarter tirsdag den 5. september kl. 14-16

Denne eftermiddag står i høstens tegn. For nu er laderne fulde og træerne bugner af frugt. Men vi skal også sammen glæde os over, at man ikke kun høster som man sår; livet rummer så meget mere, som vi hele tiden modtager og lever af, ganske gratis og ufortjent. Kom og vær med til en eftermiddag fuld af gammelkendte sange og nye fortællinger – om den forunderlige verden, som vi alle stadig lever i. Det gælder bare om at have øje derfor! 


Plakat med lille billede af Karin Flensborg

Fortællinger om de syv dødssynder

Højskole onsdag den 20. september kl. 10-12

Hovmod, vrede, gerrighed, misundelse, dovenskab, fråseri og utugt. I en perlerække af fortællinger fra vikingetid til Karen Blixen sætter Karin Flensborg disse dødssynder i en nutidsoptik. Karin Flensborg er en engageret og humoristisk fortæller.

Dagens foredragsholder skulle have været komponisten Willy Egmose, men han er desværre blevet forhindret i at komme. Vi håber at kunne engagere ham en anden gang.


PR-foto af Gundhild Weisbjerg

Hurra jeg er gammel - foredrag ved Gunhild Weisbjerg

Frikvarter tirsdag den 10. oktober kl. 14-16

Hvordan bevarer vi livsglæden og livsmodet, når vi har tabt vore kære og slider med alderdommens genvordigheder helt generelt? Hvordan undgår vi “at falde for meget af på den”, så vi forbliver unge i sind trods et krøllet skind? Et humoristisk indspark fra en gammel kone, som trods store livsår vælger taknemmelighedens eliksir. Gundhild Weisbjerg har 33 år som terapeut og vejleder og 30 år som foredragsholder bag sig. 


Sort-hvidt portræt af Ejvind Nielsen

Fra roerække til Ravnsbjergkirken

Højskole onsdag den 25. oktober kl. 10-12

Ejvind Nielsen er kunstner, galleriejer og tidligere sognepræst. Han gæster Viby Sognegård med et erindringsforedrag, hvor han med glimt i øjet fortæller om syv års skolegang, hver anden dag med skifertavle og griffel, og om spændende oplevelser som landbrugsmedhjælper, murerarbejdsmand, folkeskolelærer, fagkonsulent, fodbolddommer, forfatter, maler, skulptør og som sognepræst ved Ravnsbjergkirken i Viby. 


Seks samere i folkedragt og indsat foto af Gert Lynge Sørensen

Sangeftermiddag - Sanne og Christiane på slap line

Frikvarter tirsdag den 14. november kl. 14-16

En varm og sjov eftermiddag med kærlighedssange, både solosang, duetter og fællessang. Sanne Noer og Christiane Bayer Hvas - henholdsvis kirkens kirke- og kulturmedarbejder og kirkens organist - glæder sig til at byde alle velkommen i et unikt kærlighedssangunivers. Vær dog opmærksom på, at der kan opstå farefulde øjeblikke, hvor man kan risikere at blive ramt af Amors pil.


PR-foto af Helge Teglgård

Det er jul! - foredrag ved Helge Teglgård

Højskole onsdag den 22. november kl. 10-12

Vi vil stemme sindet og forberede os på den vigtigste højtid vi stadig er fælles om: julen! For nok er julen hjerternes fest, men den er også en tid præget af stærke følelser og forventninger. For at ramme den helt rette stemning trakterer vi med Johannes Møllehaves juleevangelium, Jeppe Aakjærs nisse-og troldehistorier og Halfdan Rasmussens fantastiske julekalender for børn. Ikke mindst synger vi en god håndfuld af de smukkeste adventssange, og trækker linjer tilbage til den førkristne solhvervsfest, som stadig sætter aftryk på julen. Med ord og toner når vi frem til at kunne synge: "lad julesorgen slukkes". 
Helge Teglgård er højskolelærer, sanger, musiker og komponist. Uddannet talepædagog, cand. phil. i musik fra Aarhus Universitet og med sidefag i retorik.


Julekugler

Julehygge med præsterne

Frikvarter tirsdag den 12. december kl. 14-16

Traditionen tro stiller præsterne op denne eftermiddag og spreder julehumør til alle. Der fortælles julehistorier, der skal synges advents- og julesange og det hele garneres med te, kaffe og lagkage.