Frikvarter og højskoleformiddage

Viby Kirke inviterer til Frikvarter for voksne og Højskoleformiddag i sognegården henholdsvis den anden tirsdag og tredje onsdag i måneden.

 

Frikvartererne hører til i den lette og underholdende genre, mens Højskoledagene bliver mere oplysende og debatskabende. 

Frikvartererne afholdes den 2. tirsdag i måneden kl. 14-16. Præsterne deltager, og der serveres kaffe og kage i pausen. Prisen er 40 kr. for det hele.

Højskoleformiddagene afholdes den 3. eller 4. onsdag i måneden kl. 10-12. Her vil du blive engageret og inviteret til debat af dagens foredragsholder. Prisen er 50 kr. og det er inklusiv kaffe og rundstykker. 

Du skal ikke tilmelde dig på forhånd, bare møde op. 

Vel mødt ! Vi glæder os til at se dig.
 

Julekugler

Julehygge med præsterne

Frikvarter tirsdag den 10. december kl. 14-16

Traditionen tro stiller vores præster, Line Villefrance og Lise Barnkob, op denne eftermiddag og spreder glad julestemning. De vil fortælle julehistorier, vi skal synge advents- og julesange, der kommer et luciaoptog forbi og det hele garneres med te, kaffe og lagkage. Pris: 40 kr. 


Plakat

”Lidt go’ musik” med Anni, Eigil og Merethe

Frikvarter tirsdag den 14. januar kl. 14-16

Gustav Wincklers udødelige hit ”Lidt go’ musik” gør, som der står i teksten, alle mennesker glade og skubber på når alting går i stå. Og det gør Anni, Eigil og Merethe også. Lidt go musik underholder 65+ med underholdning fra da farmor og farfar var unge. Gode gamle revy- og operettemelodier. 


 

Pia Knudsen

Et liv med demens

Højskole onsdag den 22. januar kl. 10-12

Denne højskoleformiddag er med Pia Knudsen, der for fire år siden blev diagnosticeret med Alzheimers demens. Pia Knudsen er 61 år og er tidligere bl.a. designer og højskolelærer. Diagnosen førte til tabet af job og kæreste, men hun har siden arbejdet utrætteligt for at sprede forståelse og oplysning om livet med demens. Selvom hun er syg, er hun fast besluttet på at leve et meningsfyldt liv. 

Om livet med Alzheimers Demens skriver Pia Knuden bl.a. på sin hjemmeside:

"At leve med Alzheimers demens har været en udfordrende, men også en øjenåbnende rejse for mig. Diagnosen har tvunget mig til at se livet fra en helt ny vinkel og har givet mig mulighed for at værdsætte de små øjeblikke. Selvom jeg har oplevet tab og stigmatisering, har jeg også fundet styrke i nye venskaber og fællesskaber.


Billede af de to jyder dengang og nu

Da Farfar var ung med To Jyder

Frikvarter tirsdag den 11. februar kl. 14-16

Da Farfar var ung er et af de mest populære og sejlivede hits, der kom ud af den gamle Dansktop-tid tilbage i 70'erne. Sangen blev indspillet af duoen "To Jyder" og blev folkeeje i den grad, at den i dag stadig spilles til baller, fester og alle steder, hvor folk samles for at more sig og hygge sig.
Hvad er historien så bag tilblivelsen af denne sang? Hvem er bedre til at fortælle det end de to jyder, der stod i studiet og indspillede den, Anthony Bjerregaard og Marius Dahl Knudsen. I et foredrag med musik og fortællinger kommer vi tilbage til de "glade 60-70´er dage", med musikalske eksempler fra ind- og udland, krydret med anekdoter fra de mange engagementer, der fulgte med i at ligge i toppen af dansk pop.). 


Steen Larsen i sit studie

Den moderne H.C. Andersen

Højskole onsdag den 19. februar kl. 10-12

I følge Johs. Nørregaard Frandsen betragtede H.C. Andersen sig selv som en sumpplante, der kom fra dybet og stræbte efter lyset. Hans liv og kunst består af stadige brud og en stor utilpassethed, der virkede som drivkraft. Foredraget skildrer den rastløse, rejsende, identitetssøgende mønsterbryder H.C. Andersen, som skabte verdenskunst, og som stadig overrasker ved sin måde at være moderne på. 

Johs. Nørregaard Frandsen er professor emeritus i litteratur og kulturvidenskab samt forhenværende leder af Syddansk Universitets H.C. Andersen Center. I 2022 udgave han bogen ”H.C. Andersen og rejsen”, og han har for nyligt modtaget Dansk Forfatterforenings H.C. Andersen Legat. 


Rita går catwlak

Catwalk med Genbrugsen

Frikvarter tirsdag den 11. marts kl. 14-16

Så inviterer Genbrugsen igen til årets mest festlige catwalk, når dygtige frivillige viser genbrugsbutikkens fineste forårskollektioner frem. Efter opvisningen kan man købe de viste varer.


Kurt Leth ved et kaffebord

Kurt kommer forbi - sognegården

Frikvarter tirsdag den 8. april kl. 14-16

Mød manden bag Kurt kom forbi på TV 2 Østjylland og Kaffe med Kurt på TV SYD. De to mest sete regionale programmer i Danmark igennem tiden. 
For Kurt har det altid handler om at lave tv med almindelige mennesker med en ualmindelig historie. Til foredraget vil han fortælle om spændende personer på hans vej igennem tv-journalistikken. Og han vil også give os et indblik i, hvordan man laver tv. Hvordan optager han og kameramanden? Hvordan finder han emnerne? Hvad lægger han vægt på i redigeringen? Vi får også livlige historier om hans tid som "skriverkarl" på Jyllands Posten. Om tiden som radio-journalist i det midt og vestjyske og jobbet som pressemand i Udenrigsministeriet under Uffe Ellemann.


Foto  af Markus Floris Christensen

Angstens gave

Højskole onsdag den 23. april kl. 10-12

Angsten er en gave - ifølge ph.d. i nordisk litteratur, Markus Floris Christensen. Angst er mere end en psykisk lidelse, mennesker skal kureres for. Den er også en kilde til litterær skabelse, der er blevet erfaret, fortolket og forvandlet til litterær form gennem hele litteraturhistorien: fra oldtidens Gilgamesh til samtidens Knausgård. Markus Floris Christensen vil med sin bog "Angstens gave" og sit foredrag minde os om, at angsten er et grundvilkår, som ikke blot handler om tab af kontrol, men som også giver anledning til sjælelig forvandling og kalder til ydre og indre kamp.