Frikvarter og højskoleformiddage

Viby Kirke inviterer til Frikvarter for voksne og Højskoleformiddag i sognegården henholdsvis den anden tirsdag og tredje onsdag i måneden.

 

Frikvartererne hører til i den lette og underholdende genre, mens Højskoledagene bliver mere oplysende og debatskabende. 

Frikvartererne afholdes den 2. tirsdag i måneden kl. 14-16. Præsterne deltager, og der serveres kaffe og kage i pausen. Prisen er 40 kr. for det hele.

Højskoleformiddagene afholdes den 3. onsdag i måneden kl. 10-12. Her vil du blive engageret og inviteret til debat af dagens foredragsholder. Prisen er 50 kr. kaffe og rundstykker. 

Du skal ikke tilmelde dig på forhånd, bare møde op, men på grund af coronasituationen er der begrænset antal. 

Vel mødt ! Vi glæder os til at se dig.

 

 

Christian Medom

Fra Gadebetjent til et liv i PET

Højskole onsdag 19. januar kl. 10-12

Christian Medom er pensioneret kriminalassistent, der har forrettet 40 års tjeneste i Dansk Politi. Med start i Københavns Politi og derefter som operativ medarbejder i Politiets Efterretningstjeneste. Vi hører  fortællinger om provinsdrengen, der mødte miljøer med social nød og kriminalitet i hovedstaden, om livet i en efterretningstjeneste, der var præget af den kolde krig, om den menige ansatte, der blev en central efterforsker i Blekingegadesagen. og om meget meget mere. Vi bliver for en stund inviteret ind i en specielle verden med spændende oplevelser og livets forunderlige forhold, fortalt med lune og et glimt i øjet.


 

Højskolesangbogen

Det var de danske skjalde, der sang. Foredrag om Højskolesangbogen før og nu

Frikvarter tirsdag 8. februar kl. 14-16

”Fællessang hitter!” har været en hyppig overskrift i det forgangne år, efter at fællessang i flere år har været umoderne. Musik- og religionshistoriker Jesper Kragh fortæller om højskolesangbogens både magre og fede tider. Vi skal også synge et par klassikere og høre nogle af de originale melodier, som har været glemt og gemt væk, fordi bl.a. Carl Nielsen og Thomas Laub ikke kunne lide dem!


 

Louise Søndergaard Sørensen i uniform og med maskinpistol

Kvinder i krig

Højskole onsdag 16. februar kl. 10-12

Louise Søndergaard Sørensen var overkonstabel af første grad og i 2003 udsendt til Irak. Kom og hør hende fortælle om, hvordan det er at være kvinde i krig omgivet af trusler, hvor man konstant er i beredskab. Hvordan livet er langt væk hjemmefra med lejrkuller, varmen og en lokalbefolkning, hvor drenge smider sten efter en, fordi man er en kvindelig soldat. Louise fortæller også om det at vende hjem og stadig være i beredskab, at falde i et sort hul og kæmpe for at komme op igen.


 

Modeshow

Genbrugsen går catwalk

Frikvarter tirsdag 8. marts kl. 14-16

Genbrugsen står igen for årets modeshow. Brugt tøj får nyt liv, når catwalken indtages af modeller, der viser outfits fra Genbrugsens store udvalg. Det er efterfølgende muligt at købe tøj og tilbehør til favorable priser. 


 

Foto af Jeppe Aakjær

Jeppe Aakjær - hans liv og sange

Højskole onsdag 16. marts kl. 10-12

Aakjær voksede op med den folkelige sang og fortælling, hvilket folkemindesamler, spillemand og foredragsholder Christian Foged betragter som et væsentligt grundlag for hans forfatterskab og liv i det hele taget. Til foredraget fortæller Christian Foged om Aakjærs barndom og ungdom med baggrund i hans egne erindringer, og vi kommer også til at høre en række af Aakjærs sange.


 

Bogomslag

Et meget ilde berygtet fruentimmer

Frikvarter tirsdag 12. april kl. 14-16

Agnete Birger Madsen er uddannet historiker fra Aarhus Universitet og har en Ph.d. i uægte børn. Foredraget handler om Agnetes tiptiptiptipoldemor, den ludfattige daglejerske og spinderske Kirsten Andersdatter Kudsk, der levede på landet fra 1808-1860.Historien om hende er baseret på mange års gravearbejde i arkiverne, ikke mindst i politiprotokollerne. Hun blev nemlig flere gange mistænkt, forhørt og anklaget for lidt af hvert, især for tyveri og hor. Kirstens historie giver os et indblik i livet på de store gårde, i daglejerhusene, blandt løsgængere, rakkere, tyveknægte og prostituerede.Det er en historie om forbudt kærlighed, om myndigheders magtudfoldelse, om fattige lurendrejere og ikke mindst om kampen for at overleve.


 

Anders Bach

Hvordan formidler man nationaldigteren - vores allesammens H.C. Andersen?

Højskole onsdag 20. april kl. 10-12

Hvordan formidler man i dag vores allesammens nationaldigter H.C. Andersen. Anders Bach fra det lille forlag SANS har kastet sig over arbejdet med at udgive et nyt flerbindsværk om vores store nationaldigter H.C. Andersen. Han vil her i sognegården fortælle både om H.C. Andersen, om samarbejdet med museet H.C. Andersens Hus i Odense og om tilblivelsen at bogværket og dets indhold.