Frikvarter og højskoleformiddage

Viby Kirke inviterer til Frikvarter for voksne og Højskoleformiddag i sognegården henholdsvis den anden tirsdag og tredje onsdag i måneden.

 

Frikvartererne hører til i den lette og underholdende genre, mens Højskoledagene bliver mere oplysende og debatskabende. 

Frikvartererne afholdes den 2. tirsdag i måneden kl. 14-16. Præsterne deltager, og der serveres kaffe og kage i pausen. Prisen er 40 kr. for det hele.

Højskoleformiddagene afholdes den 3. eller 4. onsdag i måneden kl. 10-12. Her vil du blive engageret og inviteret til debat af dagens foredragsholder. Prisen er 50 kr. og det er inklusiv kaffe og rundstykker. 

Du skal ikke tilmelde dig på forhånd, bare møde op. 

Vel mødt ! Vi glæder os til at se dig.
 

Program for første halvår af 2024:


 

Billede af Karen Yde Frøkjær

Mormor på date

Frikvarter tirsdag den 9. januar kl. 14-16

Karen Yde Frøkjær, kendt som deltager i DR programmet ’Mormor på mandejagt, vil fortælle om livet og kærligheden under overskriften "Hvad skete der lige? Karen er mor til tre og mormor til seks. Hun håber frikvarteret vil give stof til eftertanke og undren over livet og kærligheden, og måske besvare spørgsmålet, hvad fik Karen Frøkjær til at sige ja til at være med i programserien?


Lars Ringholm

Danmark i 70'erne

Højskole onsdag den 17. januar kl. 10-12

Der var ingen grænser for Velfærdsstatens fremmarch ved indgangen til 1970’erne. Journalist og forfatter Lars Ringholm fører os igennem de turbulente 70'ere med EF-folkeafstemning og energikrise og en hverdag med arbejdsløshed, valutaunderskud og inflation, men også med et kulturliv der blomstrede som aldrig før. Gasolin og Shubidua, Melodi Grand Prix, Huset på Christianshavn, Olsen Banden og Matador.


Harmonikavennerne

Syng med Harmonikavennerne

Frikvarter tirsdag den 13. februar kl. 14-16

Harmonikavennerne Aarhus blev dannet i 1995 som en forening for harmonikaglade seniorer fra Østjylland. Der er foruden harmonikaer også trommer, banjo/guitar, bas og to sangere med i gruppen. Vennerne underholder med ældrevenlig musik samt fællessang fra deres medbragte sanghæfter.


 

PR-foto af Willy Egmose

Musikalsk foredrag ved Willy Egmose

Højskole onsdag den 21. februar kl. 10-12

Willy Egmose er salmekomponist, organist og jazzmusiker. I mere end en menneskealder har han været organist ved Skjern Kirke. Sideløbende har han dyrket jazzmusikken, blandt andet i Willy Egmose Trio og ungdomskoret Willys Jeep. Og de to musikalske løbebaner har han kunnet kombinere ved at komponere en lang række melodier, som han gennem de seneste fire årtier har tilsat nye og ældre salmetekster. Han har således været banebrydende inden for brugen af rytmiske musik i kirken og grundlagt en tradition, som flere yngre komponister har været med til at videreføre.
Willy Egmose er født blind. 


Rita går catwlak

Catwalk med Genbrugsen

Frikvarter tirsdag den 12. marts kl. 14-16

Vær med til at fejre årets meget festlige Catwalk, hvor Genbrugsens fineste forårskollektion vises frem af dygtige frivillige. Efter opvisningen kan man købe de viste varer.


Steen Larsen i sit studie

Viljen er mit våben og vejen er min ven

Højskole onsdag den 20. marts kl. 10-12

Et højskoleforedrag af billedkunstneren Steen Larsen. Vejen har altid været en inspiration og et af hovedmotiverne i Steen Larsens kunst. Foredraget handler om, hvad det er, man søger efter der på vejen midt ude i ingenting, på vej til Indien eller tværs over USA. Hvad er det der er så dragende ved at være på roadtrip? Og finder man overhoved noget? Måske finder man mest sig selv?… eller får et lille lysglimt af evigheden.

Og vi kommer vidt omkring. Dybt ind i de svenske skove, op langs den norske vestkyst i regnvejr og til USA ad Route 66. Steen vil fortælle om, hvordan tusindvis af fotos fra roadtrippene bliver omsat til malerier i hans studie i Viby J og vil vise eksempler på processen fra foto til færdige oliemalerier. 

Steen Larsen arbejder med genren fotorealisme. Han har i to årtier været kunstlærer på Testrup Højskole og har udstillet på flere kunstmuseer og i en lang række gallerier verden over.


Poull Børge Graversen med gammelt billede af Nordby og Viby i baggrunden

En gammel Viby-dreng fortæller

Frikvarter tirsdag den 9. april kl. 14-16

Foredrag ved Poul Børge Graversen. Poul Børge Graversen er opvokset i Viby, hvor han har levet det meste af sit liv. Han vil bl.a. fortælle om sin skolegang, FDF-tiden og sit arbejdsliv. Poul Børge har stor lokalhistorisk viden og har bidraget med artikler til Viby Lokalhistorisk Forenings årbog, Vibybogen. Poul Børge er bl.a. æresmedlem i bestyrelsen for FDF lejren Bogensholm efter at have siddet der i 50 år (se billedet). 


Jesper Grønkjær poserer foran en lille gruppe hinduer

Smilets Ambassadør

Højskole onsdag den 17. april kl. 10-12

Foredrag ved eventyrer, forfatter, tryllekunstner og samfundsdebattør Jesper Grønkjær. Jesper Grønkjær har gjort det til sin mission at drage ud til klodens fjerneste afkroge, for at vise at smilet er det sprog vi alle taler. Han har en særlig evne til at få folk til at åbne sig op. Han mødes med narkomaner, præster, politikere, kræftpatienter og mange andre. 

I 25 år har han rejst verden rundt og samlet personlige beretninger. Han har besøgt indianere, munke, kannibaler, gangstere og beduiner og er nu optaget i ”Eventyrernes Klub” blandt nogle af de mest legendariske globetrotter.

Han bliver kaldt ”Smilets Ambassadør” og når du har hørt hans foredrag, vil du vide hvorfor!


Det gamle rådhus - nu KØN Gender Museum Denmark

Rundvisning på KØN

Højskole/Frikvarter onsdag den 15. maj kl. 14-17

Højskole og Frikvarter er denne gang gået sammen og flyttet ned på museet KØN på Domkirkepladsen 5. Her får vi både en rundvisning i  den nyeste udstilling "How Dare You - Køn, kamp og klimakrise" og en rundvisning i den gamle byrådssal, der havde til huse i bygningen fra 1857-1941.

Pris 100 kr. inklusiv kaffe og kage i museets hyggelig café.

Tilmelding er nødvendigt og skal ske senest 7. maj på kirkekontoret eller via mail til adm@vibykirke.dk. Betaling kan ske enten kontant på kirkekontoret eller via MobilePay 20 08 24. Billetter skal afhentes på kirkekontoret. Bemærk at der er egen transport til museet og at rundvisningen starter præcis kl. 14.