Dåb/navngivning

Et barn skal ifølge dansk lovgivning have et navn inden det er 6 måneder gammelt. Dette kan ske ved dåb i kirken eller ved navngiving igennem borger.dk. Man kan dog altid få sit barn døbt, også selvom det allerede er navngivet.

Oplysning om mulige for-, mellem- og efternavne fås ved henvendelse til Kordegnekontoret. En komplet liste over godkendte fornavne findes på ast.dk

Hvis barnet skal døbes i Viby Kirke, rettes der henvendelse til kordegn Inge-Bente Haiberg. Ønsker man, at barnet skal døbes i et andet sogn, rettes henvendelsen dertil.

Er du i tvivl om, hvorvidt dit barn skal døbes. Hvad dåben reelt betyder eller andre spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte en af kirkens præster.

Drop In-Dåb

I den danske folkekirke er det aldrig for sent at blive døbt. Derfor er Folkekirken i Aarhus gået sammen om at tilbyde Drop In-Dåb.

Der inviteres til en dåbsdag, hvor alle kan blive døbt på stedet uden tilmelding og planlægning af stor fest. Man kan komme når som helst i det tidsrum, kirken er åben. Alle er velkomne, børn som voksne, også selvom man ikke bor i byen. Man er velkommen til at have gæster med, men man kan også komme alene – så sørger kirken for at stille de nødvendige dåbsvidner til rådighed.

Når man møder op, får man en kort samtale med en præst, og bagefter bliver man døbt i kirken. Dåben foregår helt som vi plejer, bare uden tilmelding. Der vil være musik i kirkerummet, og bagefter bydes på en forfriskning og en dåbsgave, som kan hjælpe med at folde dåbens betydning ud, fx en salmebog, Bibelen eller en genfortælling af Bibelen. Det eneste, der skal medbringes, er gyldig billedlegitimation.

Næste drop in-dåb
• 29. marts 2019 kl. 16-19 i Fredenskirken, Rosenvangs Allé 51, Viby J