Dåb/navngivning

Barn bliver døbt

Et barn skal ifølge dansk lovgivning have et navn inden det er 6 måneder gammelt. Dette kan ske ved dåb i kirken eller ved navngiving igennem borger.dk. Man kan dog altid få sit barn døbt, også selvom det allerede er navngivet.

Oplysning om mulige for-, mellem- og efternavne fås ved henvendelse til Kordegnekontoret. Lister over godkendte navne findes hos Familieretshuset.

Hvis barnet skal døbes i Viby Kirke, skal I rette henvendelse til vores kordegn i Det fælles Kirkekontor Aarhus Syd på tlf. 8733 4444. Ønsker man, at barnet skal døbes i et andet sogn, rettes henvendelsen dertil.

Er du i tvivl om, hvorvidt dit barn skal døbes. Hvad dåben reelt betyder eller andre spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte en af kirkens præster.

Drop In-Dåb

Fredag den 11. november 2022 i Ravnsbjergkirken i Viby mellem kl 15.30 og 17.30.
 
Det er aldrig for sent at blive døbt! Men måske passer den klassiske barnedåb søndag formiddag bare ikke lige dig.

For femte år i træk samarbejder alle kirkerne i Århus Søndre provsti om at holde DropInDåb. Der er ingen tilmeldingskrav og du kan bare møde op og blive døbt. Det eneste du skal medbringe er billede-id, og hvis du er under 18 år skal du medbringe tilladelse fra forældremyndighedshavende.

DropInDåb er for dig som ønsker at blive døbt under lidt mere uformelle forhold. Du kan både komme alene eller komme sammen med enten gæster, familiemedlemmer eller venner som du ønsker at dele dåbshandlingen med.

Når du ankommer til kirken vil du skulle udfylde nogle papirer, hvorefter du taler med en præst og så foregår selve dåben umiddelbart herefter. Efter dåbshandlingen er det muligt at få en kop kaffe eller et glas bobler kirkens lokaler, ligesom der uddeles en lille dåbsgave til alle de nydøbte. DropInDåb er en stemningsfuld aften med plads til alle.

Skulle du have spørgsmål til arrangementet er du velkommen til at ringe til sognepræst Rebecca Andersen på 26572267