Velkommen i Viby Kirke

Viby Kirke ligger i Viby Sogn. Til kirken er knyttet Viby Sognegård på Grundtvigsvej 4, der foruden sognegården rummer en café, Café Parasollen, en café med hjerte for især ensomme, udsatte og psykisk sårbare samt en lokal genbrugsbutik, Genbrugsen Viby

 

Sankthansbål i Viby Sognegårds have

Kom til Sankthansaften

Viby Kirke inviterer til sankthansbål i sognegårdens have fredag den 23. juni kl. 17-20. Til en hyggelig aften med midsommersang, børnekor, snobrød og folkedans. Sognepræst Line Villefrance holder båltalen kl. 18. Tag gerne picnickurv med og slå jer ned på græsset. Man kan købe brød & pølser, øl & vand og kaffe & kage.

 

Olielampe i kirkebænk

Kristen meditation i Viby Kirke

På torsdagene den 13. april, 11. maj og 15. juni, alle dage kl. 16.00 - 16.30, er kirken åben for en stille andagt med musik, bøn, fællessalmer og to korte guidedede meditation ledet af kirkens organist , Christiane Bayer Hvas.

 

 

Trapholt Museet

Sogneudflugt til Trapholt Museet og Sankt Nicolai Kirke

Udflugt i bus fra Viby Torv til Trapholt Museet og Nicolai Kirke i Kolding torsdag den 1. juni 2023.

Turen byder på entré og guide til museet, frokost på café Gustav Lind og kaffe og kage på Munkebjerg Hotel med udsigt over Vejle Fjord. Pris kun 395 kr. Tilmelding senest fredag den 26. maj. Læs nærmere her.

 

Feriecenter Slettestrand

Sognetur til Feriecenter Slettestrand

Fra 28.-31. august går sogneturen i år til Feriecenter Slettestrand, der ligger ud til Vesterhavet. Der er lagt op til gode oplevelser i naturen, lækker mad og hyggeligt selskab samt dagsudflugt til Skagen og en eftermiddagstur til Svinkløv Badehotel. Tilmelding senest 26. juli. Se det fulde program her.

 

Maleri af Karin Anna Broch-Lips

Udstilling af Karin Anna Broch-Lips i sognegården

For tiden kan du opleve en udstilling med malerier af den autodidakte kunstner Karin Anna Broch-Lips i Viby Sognegård. Karin maler i akryl og akvarel og tegner croquis. Stilen er intuitivt, koloristisk og abstrakt, og det er altid farverne og fortællingerne, der kommer i spil.

 

Legetøj

Legestue i sognegården

Hver tirsdag mellem kl. 10.15 og 12.00 er der legestue for de mindste og deres forældre i sognegården. Stuen har ingen forkyndende funktion, og man kan derfor deltage uanset ens religiøse overbevisning. Alle er velkommen og der er ikke krav om tilmelding. Du kan læse mere om legestuen her.

 

 

Gif med børn der synger

Kom og syng dig glad!

Har du lyst til at gå til kor, og er du mellem 8 og 11 år, så er Viby Kirkes Børnekor måske noget for dig. I Viby Kirkes Børnekor synger vi både rytmiske sange, sjove børnesange, salmer, viser og sange fra andre lande. Der er ingen optagelsesprøve. Koret er for alle sangglade drenge og piger. Læs om tilmelding til koret her

 

Miniportræt af den fire foredragsholdere

Kirkekløver - sammen på tværs

”KIRKEKLØVER – sammen på tværs”, er et samarbejde mellem de fire kirker i Viby-området: Fredenskirken, Viby Kirke, Ravnsbjergkirken og Ormslev Kirke. I år kan man høre spændende foredrag af Stine Pilgaard, Anne-Grethe Bjarup Riis, Kurt Kragh og Benjamin Koppel.

 

Orgelets tastatur tæt på.

Fællessang onsdag morgen

Viby Kirke indbyder til fællessang hver onsdag kl. 9.30 til ca. 9.45. Efter et lille præludium og en morgenbøn synger vi første salme. Dernæst læser en af kirkens præster den kommende søndags tekst, og vi slutter af med at bede Fadervor i kor, inden vi synger anden og sidste salme, og der ønskes en god dag.

 

 

Et preview af den seneste kvartalskalender

Det sker i Viby Sogn

Hver kvartal udsender vi en kalender med periodens mange arrangementer og aktiviteter. Kalenderen ligger fremme til afhentning i kirken og i sognegården eller kan downloades her på sitet. 

 

Viby Kirkegård

Find gravsted

Ved hjælp af vores online database kan du finde dine afdøde slægtninge på kirkegården. Det er muligt at søge på navn, fødsels- og dødsår.


 

Violin og klaver-koncert i kirken

Aktiviteter

Der sker meget i Viby Sogn. Ikke kun om søndagen, men hele ugen igennem. Her er Højskoledage, frikvarter for voksne, sorggrupper, koncerter og meget meget mere.

 

Et barn bliver døbt

Hvad gør jeg?

Find oplysninger om kirkelige handlinger. Læs om dåb, konfirmation, vielse, bisættelse og andre kirkelige handlinger.

 

Arkivarisk billede af Viby og kirken

Viby Kirkes historie

Viby Kirke menes at være opført af Valdemar den Store omkring år 1150.  Læs her om kirkens spændende historie.

Kvindelig præst læser op af bibelen

Gudstjenester

Gudstjenester er kernen i enhver menighed. Her kan vi fejre nadver og få en lille tænkepause i hverdagen. Læs her om forskellige gudstjenesterformer.

 

 

Viby Sognegård deler hus med:

 

Indgangen til Café Parasollen

Café Parasollen

Café Parasollen er et alkoholfrit mødested. Caféens overordnede værdier er at yde en diakonal og social indsats og bidrage til at skabe værdige kår for mennesker i udsatte livssituationer. Læs mere om caféen her.

 

Indgangen til Genbrugsen i Viby

Genbrugsen i Viby

Genbrugsen er en selvejende institution, som fungerer ved hjælp af frivillige. Overskuddet går til Café Parasollen og andre kirkelige og sociale arbejder for børn, unge og ældre. Læs mere om Genbrugsen her.

 

 

Kalender

 

Dagens ord

Dagligt får du et videoklip med en præst, der reflekterer over et bibelord. 

 

 

Klik her for at komme til sjaelesorg.nu

Sjælesorg

Sjælesorg er en mulighed for at chatte med en præst om lige præcis det, som man går og tumler med.