Velkommen i Viby Kirke

Græskar i vindue i våbenhuset

Høstgudstjeneste i Viby Kirke

Søndag den 19. september kl. 10.00 er der høstgudstjeneste i Viby Kirke ved sognepræst Lise Barnkob.

Kirken er pyntet til høst, folkekoret synger for og alle er velkommen til at tage egne høstgaver med. Efter gudstjenesten er der kirkefrokost i sognegården og efterfølgende auktion over de medbragte høstgaver. Alle er velkommen. Pris for frokost: 50 kr.

Færøerne

Med Bare Mænd til Færøerne

Bare Mænd er mænd, der mødes en gang om måneden, til uformelt samvær med et godt måltid mad og et indlæg fra en, der har noget spændende at fortælle. Torsdag 16. september vil sognepræst Henrik Søgaard Mikkelsen tage os med på en far/søn-rejse til øerne midt ude i Atlanerhavet. Henrik viser billeder og fortæller om øen Mykines og om byen Thorshavn.

Der er ingen tilmelding. Prisen er 50 kr. og inkluderer smørrebrød, øl og kaffe og kage.

Fængslet i Horsens

Heldagsudflugt til Horsens med bus 29. september.

Turen byder på entré og privat foredrag på Horsens statsfængsel, lækker frokost på café Dollys med kaffe og kage, guidet tur i den smukke Klosterkirken og kaffe stop på både udtur og hjemtur.

Tilmelding ved indbetaling af 350 kr. til Jutlander bank på Viby Torv senest den 20. september. Læs nærmere her.

Legetøj

Legestue i sognegården

Legestuen er åben hver tirsdag mellem 10:15 og 12:00.

Vi starter med at samles og synge og lave sanglege sammen inden legetøjet findes frem. Omkring kl. 11 er der mulighed for at spise sin madpakke og bagefter er der tid til at lege mere inden vi rydder op og lukker kl. ca. 12. Alle er velkomne.

Nyt hold til babysalmesang

Næste hold til babysalmesang starter mandag den 30. august og kører over syv uger med afslutning mandag den 11. oktober 2021

Babysalmesang er for babyer og deres voksen, det være sig forælder, bedsteforælder eller anden. Tilmelding er nødvendigt.

Orgelets tastatur tæt på.

Fællessang onsdag morgen

Viby Kirke indbyder til fællessang hver onsdag kl. 9.30 til ca. 9.45.

Først et lille præludium, dernæst en morgenbøn inden vi synger første salme. Dernæst læser en af kirkens præster den kommende søndags tekst, og vi slutter af med at bede Fadervor i kor, inden vi synger anden og sidste salme, og der ønskes en god dag.

Alle er velkomne.

Stavkirken ved Moesgaard Museum

Få dit barn døbt i Stavkirken

Særlige dåbsarrangementer i Stavkirken på Moesgaard Museum skal afhjælpe den pukkel, der er opstået i løbet af 2020-21. Alle børn og voksne i Aarhus Kommune har derfor mulighed for dåb i Stavkirken hver torsdag fra den 13. maj til den 16. september.

Præsterne ved Viby Kirke Lise Barnkob og Henrik Søgaard Mikkelsen

En snak med præsten

Det er længe nu – at vi alle har levet i en forandret hverdag, med større ensomhed og alt for god tid til bekymring og uro for mange. Vi præster har tiden, hvis du har behovet for en samtale med en af os. Det kan også være på en travetur. Ring gerne – så finder vi et tidspunkt. Vi snakkes ved.

Henrik Søgaard Mikkelsen: Tlf. 8614 1001

Lise Barnkob: Tlf. 6113 1912

Folk på strand

Andagtskort i kirken

Fra efterårets begyndelse har der – lige inden for døren i selve kirken – stået en holder med seks forskellige andagter til brug alene i kirkens rum. De er tænkt som en hjælp til fordybelse, til at finde ind i stilheden for Guds ansigt – selv om man måske kun har fem eller ti minutter til sin rådighed. Kortene må gerne tages med hjem efter brug. Har du kommentarer eller gode ideer til nye kort, så kontakt mig gerne.

Sognepræst Lise Barnkob

En brudebuket og en mand der folder hænder over et dåbsfad

DropInDåb og DropInVielse

I Aarhus Søndre Provsti holder vi endnu engang DropInDåb. Her er det muligt at komme forbi og blive døbt en fredag eftermiddag, ganske uden tilmelding. og i år bliver det også muligt at komme forbi og blive gift samme dag, også uden tilmelding. Det sker i Ravnsbjergkirken i Viby fredag den 12. november. Fra kl 16-18 er der DropInDåb og fra kl. 18-19 er der DropInVielse.

Læs her hvordan det foregår.

Et preview af den seneste månedskalender

Viby Kirkes månedskalender

Hver måned udsender vi en kalender med månedens mange arrangementer og aktiviteter. Kalenderen ligger fremme til afhentning i kirken og i sognegården eller kan downloades her på sitet.

Viby Kirkegård

Find gravsted

Ved hjælp af vores online database kan du finde dine afdøde slægtninge på kirkegården. Det er muligt at søge på navn, fødsels- og dødsår.

Babyer på tæpper til babysalmesang

Aktiviteter

Der sker meget i Viby Sogn. Ikke kun om søndagen, men hele ugen igennem. Her er babysalmesang, Højskoledage, sorggrupper, koncerter, Bare Mænd og meget meget mere.

Et barn bliver døbt

Hvad gør jeg?

Find oplysninger om kirkelige handlinger. Læs om dåb, konfirmation, vielse, bisættelse og andre kirkelige handlinger.

Arkivarisk billede af Viby og kirken

Viby Kirkes historie

Viby Kirke menes at være opført af Valdemar den Store omkring år 1150.  Læs her om kirkens spændende historie.

Kvindelig præst læser op af bibelen

Gudstjenester

Gudstjenester er kernen i enhver menighed. Her kan vi fejre nadver og få en lille tænkepause i hverdagen. Læs her om forskellige gudstjenesterformer.

Dagens ord

Dagligt får du et videoklip med en præst, der reflekterer over et bibelord.

Klik her for at komme til sjaelesorg.nu

Sjælesorg

Sjælesorg er en mulighed for at chatte med en præst om lige præcis det, som man går og tumler med.