Viby Kirke

Der er stille i Viby Kirke for tiden. Dørene er låst af. I sognegården er medarbejderne sendt hjem og også Genbrugsen og Café Parasollen holder lukket for besøgende.
Men vi er her stadigvæk alle sammen rundt omkring. Kan sagtens nås pr. telefon eller mail for en snak eller oplysninger. Og via hjemmesiden vil vi gøre, hvad vi kan for løbende at informere jer – bl.a. om de muligheder der findes for at deltage i gudstjenester - hjemme fra lænestolen.
For heldigvis smitter det ikke at sende hinanden gode tanker eller bønner. Og i det hele taget holde fast i håbet og fornuften. Som i følgende gamle vise ord af kirkereformatoren Martin Luther:

Hvor der findes tyve djævle
findes der også hundrede engle.
Hvis ikke det var sådan,
ville vi for længst være gået under.

Nyheder

26. marts 2020:  Der er stadig stille i Viby Kirke, men på kirkegården har vores gartnere genoptaget deres udendørs arbejde. Og i Café Parasollen er Henrietta og hendes gode kollegaer begyndt at ekspedere take-away-menuer over disken.

Seniorudflugt

Årets seniorudflugt går til Fængslet i Horsens og til Horsens Klosterkirke. En bustur med foredrag og rundvisning, frokost, kaffe og kage.

Efter planen skulle udflugten løber af stabelen her i foråret, men på grund af den usikre tid vi lever i lige nu, er den udsat til engang i  september.

Læs her det planlagte program for turen.

Vi håber, vi ses!

Café Parasollen

Vores søde sociale nabo, Cafe Parasollen, er lige nu lukket for besøgende, men er her stadig for sine mange brugere. Fra mandag den 23. marts kan du ...

- bestille take-away
- få hjælp til at handle ind
- bestille en gå-tur (max. 2 personer/tur)
- snakke med caféen på 8611 7703

Se mere på caféens hjemmeside cafe-parasollen.dk.

Nyt om årets konfirmationer

Så er alle konfirmationsdatoerne faldet på plads

Lørdag d. 15. august: Interskolen i Viby Kirke kl. 9.30 og 11.00

Søndag d. 16. august: Vestergårdsskolen i Ravnsbjergkirken kl. 10

Søndag d. 6. september: Viby Skole i Viby Kirke kl. 9.00 og 11.00

Følg med her på hjemmesiden for yderligere oplysninger i de kommende dage - både vedrørende selve konfirmationsdagen og konfirmandernes forberedelse af den.

Konfirmation i Viby - se her.

Kirke på nettet

Selvom både kirken og sognegården er lukket ned pga. coronasituationen, kan du stadig komme i kontakt med kirkens præster og øvrige personale. På vores kontaktside finder du telefonnumre og mailadresse på os alle.

Derudover er der på nettet adgang til en række kirkelige tilbud såsom tv-gudstjenester, morgenandagter, søndagens tekster, sjælesorg og meget mere.

Kirke på nettet - klik her.

Kirken er lukket pga. coronasituationen

Viby Kirke er lukket  - og låst. Gudstjenesterne er aflyst - nu foreløbig til og med 2. påskedag den 13. april. Kirkelige handlinger som dåb, vielser og bisættelser/begravelser kan fortsat afholdes, men ikke i forbindele med gudstjenester og kun med et begrænset antal deltagere og uden offentlig adgang. Så længe skolerne er lukkede, er alt konfirmationsundervisning også aflyst.

Læs biskoppernes vejledning

Sognegården er lukket

Sognegården er lukket for besøgende - foreløbig til og med 2. påskedag, mandag den 13. april. Henvendelser til medarbejderne skal derfor ske enten pr. telefon eller pr. mail. Men hold øje med hjemmesiden – vi skal nok lade jer det vide, så snart situationen er normaliseret igen!

Sjælesorg

Sjælesorg er en mulighed for at chatte med en præst om lige præcis det, som man går og tumler med.

Klik her for at komme til sjaelesorg.nu

Dagens ord

Dagligt får du et videoklip med en præst, der reflekterer over et bibelord. Der lægges op til at tænke over store og små aspekter af livet.

Viby Månedskalender

Sognebladet bliver ikke længere omdelt. Derfor udsender vi hver måned en kalender med månedens mange arrangementer og aktiviteter. Kalenderen ligger fremme til afhentning i kirken og i sognegården eller kan downloades her på sitet.

Find gravsted

Ved hjælp af vores online database kan du finde dine afdøde slægtninge på kirkegården. Det er muligt at søge på navn, fødsels- og dødsår.

Aktiviteter

Der sker meget i Viby Sogn. Ikke kun om søndagen, men hele ugen igennem. Her er babysalmesang, Højskoledage, sorggrupper, koncerter, Bare Mænd og meget meget mere.

Hvad gør jeg?

Find oplysninger om kirkelige handlinger. Læs om dåb, konfirmation, vielse, bisættelse og andre kirkelige handlinger.

Viby Kirkes historie

Viby Kirke menes at være opført af Valdemar den Store omkring år 1150.  Læs her om kirkens spændende historie.

Gudstjenester

Gudstjenester er kernen i enhver menighed. Her kan vi fejre nadver og få en lille tænkepause i hverdagen. Læs her om forskellige gudstjenesterformer.

Kalenderen

Se alle gudstjenester og aktiviteter i Viby Kirke og Viby Sognegård