Udstillinger

Der er løbende udstillinger i Viby Sognegård
 

Et udvalg i Viby Sogn inviterer løbende kunstnere til at udstille i sognegården. En ny udstilling præsenteres ved en fernisering i sognegården efter gudstjenesten ved den førstkommende søndag. Kunstneren fortæller om sin kunst og baggrund. Der serveres kaffe, og alle er velkommen.

Udstillingen varer ca. 3 mdr.

 

 

Maleri med blomster af Grethe Strand

Grethe Strand

Grethe Strand udstiller i sognegården fra 01.03 -  31.05 2024 

Grethe Strand er pensioneret børnehaveklasselærer og har siden 1990 kastet sig over malerkunsten. Hun arbejder både med akvarel og akryl på lærred. Inspirationen finder hun meget i naturen og er specielt glad for træer. Grethe har blandt andet udstillet på Folkehuset Møllestien, i Helligåndskirken og i Balkongalleriet i Kvickly Odder.

 

 

Billede af Finn Tønnesen,

Kunstnergruppen Gangart

Kunstnergruppen Gangart udstiller i sognegården fra 01.10 -  15.12 2023 

Kunstnergruppen Gangart er en forening stiftet i 2016 af kreative og maleglade kunstnere fra Beder-Malling og omegn. Hver mandag maler de sammen i et stort lyst lokale i Kornbyen i Malling. Foreningen består af 19 medlemmer og heraf udstiller de 16 i Viby Sognegård frem til midten af december med over 60 værker. Ovenstående maleri er "Vadehavet ved Mandø" af Finn Tønnesen.

 

 

Billede af Karin Anna Broch-Lips

Karin Anna Broch-Lipps

Karin Anna Broch-Lips udstiller i sognegården fra 23.04 2023 til 27.06 2023

Søndag den 23. april er der fernisering i sognegården af en udstilling med malerier af den autodidakte kunstner Karin Anna Broch-Lips. Karin maler i akryl og akvarel og tegner croquis. Stilen er intuitivt, koloristisk og abstrakt, og det er altid farverne og fortællingerne, der kommer i spil. Hun har bl.a. udstillet på Malling Sognegård, Odder Pakhus, Papirfabrikken i Silkeborg og Kvickly i Odder. 

 

Billede af Vibeke Gonge

Vibeke Gonge

Vibeke Gonge udstiller i sognegården fra 23.01 2023 til 30.03 2023 

Vibeke Gonge, der har værksted i Sct. Pauls Kirkeplads i Aarhus, har taget tråden op fra modernisterne og skabt en række tidsløse malerier. Alle med mennesket som det centrale i billederne. Hendes formsprog er uden overflødige detaljer, men med en rigdom af udtryk, følelser og holdninger. Vibeke Gonge har altid tegnet, men begyndte i 2007 at hellige sig maleriet.

 

Billede af Hanne Munk Højte

Hanne Munk Højte

Hanne Munk Højte udstiller i sognegården fra 23.09 2022 -  06.01 2023 

Farver har altid betaget Hanne Munk Højte. Farver har en evne, fortæller Hanne, til at skabe stemninger i vores sind. "Ligesom en symfoni sættes sammen af velklingende toner, sættes et maleri sammen af farveklange. Og naturen leverer en uendelig rigdom af farver". Mået for Hanne er at få rum, flade og farve til at harmonere. En spændende leg, men undertiden også hårdt arbejde. Hanne Munk Højte bor i Højbjerg og har bl.a. deltaget i kurser på Aarhus Kunstakademi og Vestjyllands Højskole. 

 

Collage med malerier af Wiklund og Fausø

Wiklund og Fausø

Lene Wiklund og Annette Fausø udstiller i sognegården fra 16.01 -  25.03 2022 

Det er et par erfarne og stilsikre billedkunstnere, der pt. udstiller i Viby Sognegård. Lene Wiklund er selvlært med oliemaling som hendes foretrukne metier. Hun er født i Malmø og bosat i Aarhus siden 1979 og har udstillet et væld af steder og over hele landet. Annette Fausø er oprindeligt fra Odense, uddannet på Aarhus Kunstakademi og har også en lang række udstillinger bag sig blandt andet tre år på Kunstnernes Påskeudstilling. 

 

 

Maleri af Erik Boye

Erik Boye

Erik Boye udstiller i sognegården fra 09.11 2020 - 28.01 2021

Udeliv og tegnelyst ligger til grund for Erik Boyes akrylmalerier med kyster, haver og horisonter, træer og fugle, græs og blomster. Det handler om livets gaver og vilkår. Boye bruger store og små pensler – og sin T-shirt - til at male med. Han har vandret i de nordiske lande og i Skotland og England. Boye er optaget af keltisk kristendom, hvor naturen opfattes som Guds store bog.

 

 

Collage af Oskar Lilholts billeder

Oskar Lilholt

Oskar Lilholt udstiller i sognegården fra 05.07 2020 - 28.10 2020

Enkle former og stærke farver, der skaber livsglæde og begejstring. Nøgleordene i Oskar Lilholt kunst er form, farve, abstrakt og konkret. Lilholt begyndte sin karriere om kunstner med kurser på Aarhus Kunstakademi i 1996 og har siden 2004 udstillet rigtig mange steder. 

 

 

Maleri af Elisa Søndergaard Madsen

Elisa Søndergaard Madsen

Elisa Søndergaard Madsen udstiller i sognegården fra 09.02 2020 - 30.03 2020

Elisa Søndergaard Madsen har gået på Kunstakademiet og deltaget i adskillige malerkurser. Hun maler både abstrakt, naturalistisk og portrætmalerier og har mange udstillinger bag sig. 
Udstillingen kan ses på alle hverdage mellem kl. 8-17. 

 

 

Maleri af Bettina Winkelmann

Bettina Winkelmann

Bettina Winkelmann udstiller i sognegården fra 02.12 2019 - 05.02. 2020

Billedkunstneren Bettina Winkelmann er født i Kiel og opvokset i Hamborg og uddannet som billedkunstner både i Tyskland og Danmark. Hun har siden 1988 udstilllet på en lang række gallerier og museer ligesom hun har lavet udsmykninger samt deltaget i flere censurerede udstillinger. 

 

 

Maleri af Torben Hyldgaard

Torben Hyldgaard

Torben Hyldgaard udstiller i sognegården fra den 22. 09 - 28.11 2019

Torben Hyldgaard fra Mårslet arbejder bl.a. med blyant, kul, grafit, oliekridt, akvarel, akryl med fedtsten, ler og granit. Torben Hyldgaard er uddannet grafisk tegner og designer og har gennemført flere længerevarende uddannelsesforløb i tegning og akvarel på Aarhus Kunstakademi. 

 

 

Maleri af Ejvind Nielsen

Ejvind Nielsen

Ejvind Nielsen udstiller i sognegården fra 25.08 -  20.09 2019 

Ejvind Nielsen, der er tidligere sognepræst ved Ravnsbjergkirken, har adskillige seperatudstillinger rundt om i landet bag sig og har bl.a. udført en stor korsskulptur som altertavle til Lem kirke ved Ringkøbing og lavet moderne kirkeskibe til Kolby kirke på Samsø, Tikøb kirke i Nordsjælland og Møllevangskirken i Aarhus.