Velkommen i Viby Kirke

Viby Kirke ligger i Viby Sogn. Til kirken er knyttet Viby Sognegård på Grundtvigsvej 4, der foruden sognegården rummer en café, Café Parasollen, en café med hjerte for især ensomme, udsatte og psykisk sårbare samt en lokal genbrugsbutik, Genbrugsen Viby

 

H.C. Andersens Hus i Odense set udefra

Sogneudflugten går i år til H.C. Andersens Hus

Udflugt i bus fra Viby Torv til H.C. Andersens Hus i Odense tirsdag den 31. maj 2022. 

Turen byder på entré og guide til det nye museum, frokost på Restaurant Carls Lund i Fruens Bøge og et lille kirkebesøg på hjemturen. 

Pris 400 kr. Tilmelding senest 19. maj. Læs nærmere.

 

Violinist i Aarhus Symfoniorkester, Pernille Jønson

Drømmekoncert i Viby Kirke

Onsdag den 1. juni 2022 kl. 19.00 er der sommerkoncert med solist, tre forskellige kor under ledelse af Christiane Bayer Hvas og to sopranduetter. 

Efter koncerten i kirken er alle velkommen i sognegården, hvor vi kan indvi de nye højskolesangbøger samt nyde kaffe/the og kage á 30 kr. 

 

Balloner i luften foran Viby Kirke

Fødselsdagsgudstjeneste - for hele familien

Torsdag den 2. juni kl. 17 fejrer vi hele kirkens fødselsdag med en børnepinsegudstjeneste i Viby Kirke. Bagefter fortsætter festen i sognegården med sanglege og pizzasnegle og kagemand.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendigt til vores sognepræst Lise Barnkob på ivb@km.dk.

 

Orgelets tastatur tæt på.

Fællessang onsdag morgen

Viby Kirke indbyder til fællessang hver onsdag kl. 9.30 til ca. 9.45.

Efter et lille præludium og en morgenbøn synger vi første salme. Dernæst læser en af kirkens præster den kommende søndags tekst, og vi slutter af med at bede Fadervor i kor, inden vi synger anden og sidste salme, og der ønskes en god dag.

 

Pinsegudstjeneste i Hørhaven

2. pinsedag den 6. juni kl. 11.00 fejrer vi igen fælles gudstjeneste under åben himmel i Hørhaven. Kirkebænken bliver afløst af det grønne græs og i stedet for orglets brusen er der fuglesang og musik fra Aarhus Brassband. 

Læs mere om friluftsgudstjenesten her.

 

Miniportræt af den fire forfattere

Kirkekløver - sammen på tværs

.. er et nyt samarbejde mellem en række sogne i Aarhus, der vil arrangere aktiviteter, som henvender sig til både unge og gamle. Under temaet "På kanten af..." indbyder Viby Kirke, Ravnsbjergkirken, Ormslev Kirke og Fredenskirken til fælles foredragsrække. Den 27. september kommer forfatter Nanna Hyldgaard Hansen forbi Stavtrup Sognegård og deler ud af sine erfaringer med at skabe en klimavenlig hverdag. 

 

 

Et preview af den seneste månedskalender

Viby Kirkes månedskalender

Hver måned udsender vi en kalender med månedens mange arrangementer og aktiviteter. Kalenderen ligger fremme til afhentning i kirken og i sognegården eller kan downloades her på sitet. 

 

Viby Kirkegård

Find gravsted

Ved hjælp af vores online database kan du finde dine afdøde slægtninge på kirkegården. Det er muligt at søge på navn, fødsels- og dødsår.


 

Violin og klaver-koncert i kirken

Aktiviteter

Der sker meget i Viby Sogn. Ikke kun om søndagen, men hele ugen igennem. Her er babysalmesang, Højskoledage, sorggrupper, koncerter, Bare Mænd og meget meget mere.

 

Et barn bliver døbt

Hvad gør jeg?

Find oplysninger om kirkelige handlinger. Læs om dåb, konfirmation, vielse, bisættelse og andre kirkelige handlinger.

 

Arkivarisk billede af Viby og kirken

Viby Kirkes historie

Viby Kirke menes at være opført af Valdemar den Store omkring år 1150.  Læs her om kirkens spændende historie.

Kvindelig præst læser op af bibelen

Gudstjenester

Gudstjenester er kernen i enhver menighed. Her kan vi fejre nadver og få en lille tænkepause i hverdagen. Læs her om forskellige gudstjenesterformer.

 

 

Viby Sognegård deler hus med:

 

Indgangen til Café Parasollen

Café Parasollen

Café Parasollen er et alkoholfrit mødested. Caféens overordnede værdier er at yde en diakonal og social indsats og bidrage til at skabe værdige kår for mennesker i udsatte livssituationer. Læs mere om caféen her.

 

Indgangen til Genbrugsen i Viby

Genbrugsen i Viby

Genbrugsen er en selvejende institution, som fungerer ved hjælp af frivillige. Overskuddet går til Café Parasollen og andre kirkelige og sociale arbejder for børn, unge og ældre. Læs mere om Genbrugsen her.

 

 

Kalender

 

Dagens ord

Dagligt får du et videoklip med en præst, der reflekterer over et bibelord. 

 

 

Klik her for at komme til sjaelesorg.nu

Sjælesorg

Sjælesorg er en mulighed for at chatte med en præst om lige præcis det, som man går og tumler med.