Velkommen i Viby Kirke

Viby Kirke ligger i Viby Sogn. Til kirken er knyttet Viby Sognegård på Grundtvigsvej 4, der foruden sognegården rummer en café, Café Parasollen, en café med hjerte for især ensomme, udsatte og psykisk sårbare samt en lokal genbrugsbutik, Genbrugsen Viby

 

Kaffe og kage

Sommercafé i sognegården

Velkommen til hyggeligt samvær i sommercaféen. Vi serverer kaffe og kage, og der vil være god tid til at snakke sammen om løst og fast. Cafeen er åben følgende seks tirsdage mellem kl. 14 og 15.30: 28. maj, 11. juni, 25. juni, 9. juli, 23. juli og 6. august.
Bedste sommerhilsner Esther og Rita. 

 

Viby Kirkes Folkekor

Sommerkoncert i Viby Kirke

Søndag den 2. juni kl. 14 er der sommerkoncert Viby Kirke med kirkens tre kor under ledelse af Christiane Bayer Hvas. Kom til en festlig koncert med sangglæden i højsædet. Efter en times musik i kirken er der fællessang og kaffe og kage i sognegården til 30 kr. Vel mødt!

 

Løgumkloster Refugium

Sognetur til Refugiet og Marsklandet

Fra den 3. - 6. juni går sogneturen i år til Løgumkloster Refugium og Tøndermarsken. Vi kommer bl.a. forbi Tønder Kunstmuseum, det nye pumpestationsmuseum og Marsktårnet ved Skærbæk. Tilmelding senest 20. maj 2024. 

 

Viby Kirkegård med kirken i baggrunden

Grønnere tider på kirkegården

Viby Kirkegård ændrer sig i disse år både på grund af færre kiste-gravsteder, grøn omstilling og færre hænder. Fra mandag den 22. april og nogle uger frem vil et anlægsgartnerfirma fjerne mange af de stier, der i dag er belagt med gammelt asfalt, fliser eller perlegrus og erstatte det med græs. Læs mere her.

 

Orgelets tastatur tæt på.

Fællessang onsdag morgen

Viby Kirke indbyder til fællessang hver onsdag kl. 9.30 til ca. 9.45. Efter et lille præludium og en morgenbøn synger vi første salme. Dernæst læser en af kirkens præster den kommende søndags tekst, og vi slutter af med at bede Fadervor i kor, inden vi synger anden og sidste salme, og der ønskes en god dag.

 

Tegning med børn

Legestuen er aflyst

Legestuen er desværre nødt til at holde lukket frem til og med 11. juni, da Sanne, vores kirke- og kulturmedarbejder, der står for legestuen, er på kursus.

Et preview af den seneste kvartalskalender

Det sker i Viby Sogn

Hver kvartal udsender vi en kalender med periodens mange arrangementer og aktiviteter. Kalenderen ligger fremme til afhentning i kirken og i sognegården eller kan downloades her på sitet. 

 

Viby Kirkegård

Find gravsted

Ved hjælp af vores online database kan du finde dine afdøde slægtninge på kirkegården. Det er muligt at søge på navn, fødsels- og dødsår.


 

Violin og klaver-koncert i kirken

Aktiviteter

Der sker meget i Viby Sogn. Ikke kun om søndagen, men hele ugen igennem. Her er Højskoledage, frikvarter for voksne, sorggrupper, koncerter og meget meget mere.

 

Et barn bliver døbt

Hvad gør jeg?

Find oplysninger om kirkelige handlinger. Læs om dåb, konfirmation, vielse, bisættelse og andre kirkelige handlinger.

 

Arkivarisk billede af Viby og kirken

Viby Kirkes historie

Viby Kirke menes at være opført af Valdemar den Store omkring år 1150.  Læs her om kirkens spændende historie.

Kvindelig præst læser op af bibelen

Gudstjenester

Gudstjenester er kernen i enhver menighed. Her kan vi fejre nadver og få en lille tænkepause i hverdagen. Læs her om forskellige gudstjenesterformer.

 

 

Viby Sognegård deler hus med:

 

Indgangen til Café Parasollen

Café Parasollen

Café Parasollen er et alkoholfrit mødested. Caféens overordnede værdier er at yde en diakonal og social indsats og bidrage til at skabe værdige kår for mennesker i udsatte livssituationer. Læs mere om caféen her.

 

Indgangen til Genbrugsen i Viby

Genbrugsen i Viby

Genbrugsen er en selvejende institution, som fungerer ved hjælp af frivillige. Overskuddet går til Café Parasollen og andre kirkelige og sociale arbejder for børn, unge og ældre. Læs mere om Genbrugsen her.

 

 

Kalender

 

Dagens ord

Dagligt får du et videoklip med en præst, der reflekterer over et bibelord. 

 

 

Klik her for at komme til sjaelesorg.nu

Sjælesorg

Sjælesorg er en mulighed for at chatte med en præst om lige præcis det, som man går og tumler med.