Viby Filmcafé

Viby Filmcafé viser film på storskærm i sognegården. 

Aftenen indledes med et kort oplæg, hvorefter filmen vises på storskærm. Derefter er der tid til drøftelse over et stykke smørrebrød/øl/vin/vand/kaffe.

Pris: kr. 50,00

Caféen starter 18.30 og slutter omkring 21.30.

Vel mødt! - Henrik Søgaard Michkelsen

Film 2022


 

Frantz

Torsdag 3. februar. Filmen Frantz udspilles i tiden efter Første Verdenskrig, hvor den unge Anna har mistet sin forlovede, soldaten Frantz, der er faldet i kamp. Lidenskaberne genvækkes, da en ung franskmand dukker op i hendes tyske hjemby og lægger blomster ved Frantz' grav. Mødet med hende forlovedes ven lindrer Annas sorg men blotlægger også skjulte sandheder. 


 

Bogtyven

Torsdag 3. marts. Da Liesel Merriinger er en lille pige, sendes hun væk for at bo hos en plejefamilie under Anden Verdenskrig i Tyskland. Hendes nye forældre er både rare og lærte mennesker, og med deres hjælp og støtte lærer Liesel at læse. Samtidig får hun en ny ven i den jødiske dreng Max, der er flygtet fra nazisterne og nu holdes skjult i familiens kælder. 

Vogterne

Torsdag 7. april. Filmen handler om en gruppe kvinder, der arbejder på en gård i Frankrig under Første Verdenskrig i 1915. Frankrig og Tyskland strides på slagmarken, så der tømmes for unge, arbejdsdygtige mænd i byerne. Ikke alle vender hjem igen - og de der gør, er gerne i ringe forfatning. Gruppens matriark forsøger at holde styr på formerne på gården, mens de yngre kvinder, inklusive hendes egen datter, smager på den frihed og løssluppenhed, som mandefaldet også bereder vejen for.