Viby Sogns Filmcafé

Viby Sogns Filmcafé byder i 2020 velkommen til tre franske perler baseret på romaner af Marcel Pagnol.

 

Torsdag den 2. januar
Kilden i Provence
Marcel Pagnol er for franskmændene, hvad Morten Korch er for danskerne. Kilden i Provence er hans største værk nogensinde og foregår i 1920'ernes Provence med dets betagende landskab. Her ankommer den pukkelryggede Jean De Florette fra byen for at skabe sig et nyt paradis med sin kone og deres lille datter. Men byens store gårdsherre, Papet, planlægger at stjæle marken fra ham. Ved i al hemmelighed at tappe fra kilden, som løber ved Jeans gård, tvinges Jean til at gå flere kilometer for at hente vand. Dette er beretningen om den lille mand mod den store, om godtd mod ondt, om liv mod død - i en beretninge så mægtig og smuk og gribende, at den ikke efterlader nogen uberørt. 

Torsdag den 6. februar
Manon og kilden
Her fortsætter Marcel Pagnols storslående beretning fra 1920'erne og 1930'ernes Provence. Ti år er gået, siden Jean De Florette døde. Ugolin Papet, som forsagede Jeans død, trives i rigdom. Og Jeans datter, Manon, er nu blevet voksen og forvandlet til en henrivende skønhed, som lever med sine geder i bjergene. Bot synet af hende kan gøre en mand besat, og det er, hvad der sker for Ugolin, da han ser hende nøgen i en bjergsø. Men Manon afslører hans og Papets forbrydelser og iscenesætter en djævlesk hævn. 


Torsdag den 5. marts
Brøndgraverens datter
Da den krakilske brøndgraver Pascals kone dør, må han selv opforstre sine seks døtre. Datteren patricia, der udstråler en elegant skønhed og er uddannet i Paris er sin fars øjesten. Hun møder piloten Jacques Mazel, som hun bliver gravid med, kort tid før han sendes til fronten for at kæmpe i Første Verdenskrig. Da hun fortæller sin far, hvad der er sket, konfronterer han familien Mazel. 
 

Alle tre film vises på storskærm i Viby Sognegård. 

 

Detaljeret program følger snarest.

 

Arrangementerne finder sted i Viby Sognegård kl. 19.00 – 22.00 og indledes med et kort oplæg, hvorefter filmen vises på storskærm.

Derefter er der tid til drøftelse over et stykke smørrebrød/øl/vin/vand/kaffe à kr. 50,00. -


Vel mødt! - Henrik Søgaard Mikkelsen

Kontaktoplysninger