Sogneaften og aftenhøjskole 2019-2020

Sogneaften og aftenhøjskole er arrangeret i samarbejde med Ravnsbjergkirken og afholdes skiftevis i Viby Sognegård og Ravnsbjergkirken.

Alle aftener begynder kl. 19.30 og entré inklusive kaffe koster 50 kr. Velmødt!


 

Den nye verdensorden - 30 år efter Berlinmurens fald - foredrag ved Kasper Støvring

Sogneaften tirsdag den 29. oktober 2019 kl. 19.30 i Viby Sognegård

Vi lever i en ny verdensorden. Hvilke kulturer og værdier præger den? Hvad betyder det for os i Vesten? Forfatter og foredragsholder Kasper Støvring fortæller om kulturmøder og kulturkonflikter i en globaliseret verden.

Da Berlinmuren faldt i 1989 troede næsten alle, at verden ville blive friere og fredeligere. Handel ville føre mennesker sammen, og grænser ville blive nedlagt. Men sådan er det ikke gået. Vi lever i dag i en ny verdensorden. Det liberale demokrati har mistet sin appel, Vesten har mistet magt, og andre civilisationer har vokset sig stærkere. Det gælder bl.a. i Kina, Rusland og den muslimske verden. Disse civilisationer følger deres helt egen kulturelle kurs. 

Hvordan bør vi forstå fremmede kulturer? Hvordan styrkes Vesten? Og hvordan undgår vi en verdenskrig? 


 

Menneskesyn til eftersyn - foredrag ved Jacob Birkler

Højskoleaften torsdag den 21. november 2019 kl. 19.30 i Ravnsbjergkirken

Blandt de største udfordringer i det danske samfund i dag finder vi et menneskesyn i forandring. Kom og hør tidligere formand for Det Etiske Råd, ph.d. i medicinsk etik og cand.mag. i filosofi og psykologi Jacob Birkler fortæller om sit syn på tidens etiske udfordring. 

Den største udfordring er dermed økonomisk, men etisk. Flere penge kan gøre meget, men etik angår vores optik og dermed blik for mennesket. 

Hvor den samaritanske pligt førhen stod stærkt, er det nytte, som er blevet dagens målestok for de fleste beslutninger og valg. Den primære hjælp vi tilbyder hinanden er førstehjælp som erstatning for næstehjælp. 

Men hvordan ser der ud i linsesliberiet, hvor synet på mennesket udvikles?


 

Blind tillid – mit forhold til svindleren Stein Bagger - foredrag ved tidligere cykelrytter Jens Veggerby

Højskoleaften torsdag den 16. januar 2020 kl. 19.30 i Ravnsbjergkirken

I 2007 mødte Jens Veggerby Stein Bagger, en af Danmarks-historiens største svindlere. Og dermed blev Veggerbys tilværelse forandret for altid.

Det blev i første omgang til et forretningsbekendtskab, men senere et tæt venskab mellem Jens Veggerby og Hr. Bagger. Et unikt venskab som indebar ferier sammen med familierne, familiesammenkomster og timelange oprigtige, fortrolige samtaler – troede Jens. For ligesom alle andre blev den forhenværende cykelrytter snydt og ført bag lyset af Bagger, som hele tiden havde en anden dagsorden end den omverden oplevede. 

I dag er Jens Veggerby ovenpå igen, men de følelsesmæssige følger af bekendtskabet med den tidligere IT Factory-direktør vil sidde i ham resten af livet.

Hør Jens Veggerby fortælle den gribende, meget bevægende og nærmest uvirkelige beretning om hans tid med Stein Bagger. Om alle de meget personlige oplevelser, om et venskab, der var baseret på blind tillid fra Jens Veggerby og om tiden efter afsløringen af Bagger.


 

Forbandede yngel - foredrag ved Anne-Cathrine Riebnitzsky

Sogneaften tirsdag den 25. februar 2020 kl. 19.30 i Viby Sognegård

Anne-Cathrine Riebnitzsky har indtil videre skrevet fire romaner. Hendes store gennembrud kom i 2013 med romanen Forbandede Yngel, der vandt først Politikens romankonkurrence og siden modtog De Gyldne Laurbær af boghandlerne. 

Forbandede Yngel er en selvbiografisk roman om en opvækst i skyggen af psykisk og fysisk vold. Romanen skildrer fire søskendes opvækst på landet med en maniodepressiv mor og en voldelig far. Her tager Anne-Cathrine hul på et nyt emne i forfatterskabet, hvor hun sætter de dysfunktionelle familier til debat. 

Anne-Cathrine vil fortælle om romanen og personerne i den, men også om at deltage i en romankonkurrence og om at opgive kravet på ynk for til gengæld sætte skruen i vandet og få fremdrift.

Kontaktoplysninger