Sogneaften og aftenhøjskole 2020-2021

Sogneaften og aftenhøjskole er arrangeret i samarbejde med Ravnsbjergkirken og afholdes skiftevis i Viby Sognegård og Ravnsbjergkirken.

Alle aftener begynder kl. 19.30 og entré inklusive kaffe koster 50 kr. Velmødt!

At være fortalt

Foredrag ved tidligere sognepræst, nu skribent og foredragsholder Ole Juul, Hadsten

Sogneaften tirsdag den 27. oktober 2020 kl. 19.30 i Ravnsbjergkirken

Ole Juul, tidligere sognepræst i Ødum-Hadbjerg pastorat, vil i sit foredrag ”At være fortalt ” give et indblik i, hvordan skæbner, han har mødt – dels i ”levende live” dels i litteraturen og på film - bliver til fortællinger om det liv, vi har fælles, og om hvilken styrke det er at være fortalt ind i en fortælling, dels den store fortælling, bibelhistorien, verdenshistorien og Danmarkshistorien dels den lille fortælling, slægtens, familiens og venskabets.

Fra forbudskultur til påbudskultur – Hvorfor den nye moral gør de unge psykisk syge

Foredrag ved Christian Hjortkjær, ph.d. og højskolelærer på Silkeborg Højskole

Sogneaften tirsdag den 24. november 2020 kl. 19.30 i Viby Sognegård

I dag er der meget få ting, som de unge ikke må – men der er utrolig mange ting, de skal. De skal få sig en uddannelse, leve sundt, leve længe, leve lykkeligt, og så skal de først og fremmest være begejstrede og huske at nyde det.

Det betyder, at hvad der var 68’ernes frisættelsesprojekt, er blevet den nye generations udmattende krav, et ideal der ikke er selvvalgt, og som derfor afføder skam og utilstrækkelighedsfølelser. Men betyder det, at vi har tabt en hel generation til psykiske sygdomme? Eller er der håb at hente i den mest pligtopfyldende ungdom i lang tid?

Viby Sognegård             Viby Kirke
    Grundtvigsvej 4   Kirkevej 3