Kultureftermiddage

Kultureftermiddagene i Viby Sognegård byder på to typer foredragsmøder. Frikvarter og Højskole, hvor Frikvartererne hører til i den lette og underholdende genre, mens Højskoledagene bliver mere oplysende og debatskabende . Begge foregår på tirsdag-eftermiddage mellem kl. 14-16.

Frikvartererne afholdes 2. tirsdag i måneden. Præsterne deltager og der er kage til kaffen. Prisen er 40 kr. for det hele, underholdning, kaffe og kage.

Højskoledagene afholdes 4. tirsdag i måneden. Her vil du blive engageret og inviteret til debat af dagens foredragsholder. Prisen er 50 kr. for foredrag, kaffe og kage.

Du skal ikke tilmelde sig på forhånd, bare møde op. Hvis du er dårligt gående, kan du få en deletaxa ved at kontakte Hillebert Christensen på telefon nummer 5353 8289 eller via mail: hille@webspeed.dk

Vel mødt ! Vi glæder os til at se dig.

Programmet for foråret ser foreløbig således ud:

Historien om The King

Frikvarter tirsdag 14. januar kl. 14-16 i sognegården.

Steffen Olesen, der er født og opvokset i Viby, kommer og fortæller om historien om Elvis Presley. Om den fattige dreng, der i 1935 blev født under de mest kummerlige forhold og som døde blot 42 år senere som den største og bedst sælgende entertainer i verdenshistorien.

.

Dansk identitet: Vort modersmål er dejligt.

Højskole tirsdag 28. januar kl. 14-16 i sognegården.

Cand.mag. og kirkeorganist Hans Jørgen Petersen fra Odense  fortæller om det danske sprogs og den danske sangs betydning for vores identitet og nationalfølelse fra 1770 til i dag. Foredraget tager udgangspunkt i 1864, da helstaten blev afløst af nationalstaten. Hvad vil det sige at være dansk/dansker? Hvad mener vi selv, og hvad mener udlændinge?

Sangeftermiddag med Bente Busk

Frikvarter tirsdag 11. februar kl. 14-16 i sognegården.

Få en dejlig sangeftermiddag med Bente Busk i Viby Sognegård. Vi skal synge både nye og gamle sange, årstidssange, viser, sange fra revyer og film. I det hele taget sange, der gør også godt tilpas. Bente Busk har interesseret sig for historien bag især de danske sange, og især de danske højskolesange.

Modeshow i sognegården

Frikvarter tirsdag 10. marts kl. 14-16 i sognegården.

Denne eftermiddag er særlig festlig med catwalk og gode priser. Vi har en flot genbrugsbutik, hvorfra overskuddet går til humanitære formål. Genbrugsens frivillige går catwalk for os i deres fineste fund af forårstøj. Alt det viste kan købes efter kaffen, så husk dankort eller kontanter.

Historiefortæller på besøg

Højskole tirsdag 24. marts kl. 14-16 i sognegården.

Jens Peter Madsen har arbejdet med barndomsfortælling i mere end 20 år som seminarielærer og historiefortæller. Med dette foredrag deler han sine mange erfaringer og åbner for debat om de mange glæder og udfordringer, som ligger i at kunne fortælle egne barndomshistorier, så det får andre til at lytte opmærksomt.

Musik og livsfortælling

Frikvarter tirsdag 14. april kl. 14-16 i sognegården.

Organist Christine Bayer Hvas spiller op til fællessang. Undervejs kan man høre en spændende livsfortælling. Og som altid er der også kaffe og kage til.

Kys hinanden

Højskole tirsdag den 28. april kl. 14-16 i sognegården.

”Så giv hinanden hånd derpå” siger vi med folkekirkens vielsesritual, mens de elskende står og længes efter filmreplikken: ”You may kiss the bride”; det erotiske aspekt er stærkt underspillet i den danske vielse: Vores ægteskab bygger på håndslag og aftaler, frem for sanselighed og erotik. Noget kunne tyde på, at det syn på ægteskabet kaster lange skygger ind over det moderne ægteskab.