Højskoleformiddag

Viby Sogn indbyder alle interesserede til Højskoleformiddag kl. 10.00 - 12.00 en onsdag i måneden 6 gange om året. Se kalender her 
Her vil du blive engageret og inviteret til debat af dagens foredragsholder.
Vi begynder dagen med at synge, og derefter får vi kaffe og et rundstykke til.

Det koster 50 kr. at deltage, og du skal ikke tilmelde dig på forhånd.

 

 

Aktiv dødshjælp eller et spark til livet?

Onsdag den 19. september kl. 10

Michael Pedersen, højskolelærer på Egmont Højskolen, Cand.teol. og journalist

Debatten om aktiv dødshjælp dukker op med jævne mellemrum.
Medierne fortæller den ene dag om en kvinde, som pga. diagnosen ALS har valgt at tage til Belgien for at afslutte livet. Et par dage efter bringes historien om den berømte fysiker, som har haft ALS i 10 år og er totalt afhængig af hjælp, men insisterer på, at han har både et godt og værdigt liv? Handler debatten om noget helt andet?

Med udgangspunkt i eget liv som spastiker med brug for hjælp hele døgnet, vil Michael Pedersen stille skarpt på, at selv med et omfattende handicap kan man erobre sit liv. Han vil stille spørgsmålstegn ved, om livet med et handicap fritager ens eget ansvar for at få et godt liv. Han vil pege på, at der er dilemmaer ved aktiv dødshjælp, som handler om, at det bliver svært at fastholde ligeværdighed, hvis der er nogle mennesker, samfundet mener har sådan et liv, at det er legalt og klinisk at få hjælp til at ende det.  

Foredraget er provokerende. Det stiller spørgsmålstegn ved, om et af problemerne er, at det ikke er legalt at sige til syge og mennesker med handicap, at de skal tage sig sammen og få noget ud af livet.

 

Presseetik - når sproget bliver en kampplads

Onsdag den 17. oktober kl. 10

Thomas Thurah er hovedforfatter til DR’s såkaldte ”tendensordliste”, som tidligere på året fik nogle politikere til at rase og andre til at klappe i hænderne. Kom og hør ham fortælle, hvorfor ord som ”danskerne”, ”fagbosser”, ”fed”, ”ghetto”, ”indvandredrenge”, ”ældrebyrde” og ”udkantsdanmark” kan få folk op af stolen. Og hvorfor ordene har noget med presseetik at gøre. Thomas Thurah er forfatter, journalist og underviser og har været tilknyttet DR’s sprogredaktion siden 2008.

 

Kvindefortællinger fra Det Gamle Testamente

Onsdag den 21. november kl. 10

af stud. cand. mag i idéhistorie, religionsvidenskab og hebraisk Kamilla Kehlet Bavngaard

Bibelen rummer en masse spændende kvinder, men desværre er langt de fleste af dem oversete. Derfor skal vi fat i nogle af dem fra Det Gamle Testamente. For hvad var det nu Esther overtalte sin mand kongen til, da hans rådmand overtalte ham til at udslette det jødiske folk? Og hvordan er det nu Ruth er i familie med Jesus? Det og meget mere vil vi sammen finde ud af til en formiddag med kvindefortællinger fra Det Gamle Testamente på programmet.

Kontaktoplysninger