Sogneaftener

Viby og Ravnsbjerg Sogne slår ressourcerne sammen og inviterer alle interesserede til 4 større fælles arrangementer. Et fælles udvalg arrangerer 4 årlige fælles sogneaftener.
Sogneaftenerne afholdes på skift på Grundtvigsvej 4 ved Viby Kirke og på Grøfthøjparken 1 ved Ravnsbjergkirken kl. 19.30 - 21.30.

Udvalget finder dygtige og kendte foredragsholdere, som har noget på hjerte om menneskelivet og det, vi undres over. Hold øje med kalenderen her

Det koster 50 kr. inklusiv kaffe og kage, og der er ingen tilmelding.

Programmet for efteråret 2017

Tirsdag den 24. oktober kl. 19.30 i Ravnsbjergkirken
Journalist Abdel Aziz Mahmoud: ”Hvor taler du godt dansk! – Når integration lykkes”

Abdel Aziz Mahmoud er pt. en af Danmarks mest fremtrædende og profilerede journalister. I 2016 udgav Abdel sin bog ”Hvor taler du flot dansk!” og er siden blevet en betydningsfuld og opsigtsvækkende stemme i den offentlige debat. I sit foredrag tager Abdel blandt andet udgangspunkt i sin bog “Hvor taler du flot dansk!”, som omhandler familiens kamp for at lykkes i Danmark.

Tirsdag den 28. november kl. 19.30 i Viby sognegård
Professor i Statskundskab, Gert Tinggaard Svendsen: Danskernes x-faktor er Tillid

Gert Tinggaard Svendsen har forsket i tillid. I Danmark stoler 78 procent på de fleste andre mennesker. Bundskraberen er Brasilien med kun 5 procent tillidsfulde mennesker. Danskerne er verdensmestre i tillid, og dette særligt danske kan være vores x-faktor. Dette oplæg handler om, hvad vores tillid til hinanden betyder for vore relationer og for hele samfundet.

Onsdag den 7. februar 2018 kl. 19.30 i Ravnsbjerg kirke
Biskop Henrik Wigh-Poulsen: ”Om præsten og digteren Jakob Knudsen”

Jakob Knudsen (1858-1917) er mest kendt for sin smukke salme ”Se nu stiger solen”, men han var også forfatter og blev som sådan formet af datidens kirkelige og kulturelle strømninger. Og det er et stykke historie, vi alle har del i.

Tirsdag den 27. februar 2018 kl. 19.30 i Viby sognegård
Stephen Egede Glahn: ”Fra jægerkops til prædikestol”

Som major var Stephen Egede Glahn syv år i Forsvarets Efterretningstjeneste. Derefter blev han sognepræst i Munke Bjergby-Kirke ved Sorø. Siden 2005 har han været pastor, foredragsholder og skribent.

”Fra jægerkorps til prædikestol” er en spændende og inspirerende skæbnehistorie.

Se også www.vibykirke.dk og hold øje med hylden i sognegården for folder om fælles sogneaftener i efteråret 2017 og foråret 2018.

For flere oplysninger kontakt gerne Kirke- og kulturmedarbejder Lisbeth Krabbe på kirkemedarbejder@vibykirke.dk eller tlf. 86148212

Tilmeld dig hvis du vil modtage vores nyhedsbrev.